BAJ BAJ SUNCE /

Grmi, sijeva, nevrijeme se sprema! Moguća i tuča. Pogledajte što nas očekuje, pripremite se

Image
Foto: DHMZ

Ni Dalmaciju neće zaobići pljuskovi, lokalno i jačih nevere

19.8.2024.
18:49
DHMZ
VOYO logo

Nesnosnim vrućinama došao je kraj i koliko god će mnogi odahnuti velika promjena vremena koja nas očekuje nije ono što smo priželjkivali.

Cijela Hrvatska je pod alarmima zbog grmljavinskog nevremena, a RTL-ova meteorologinja Tanja Renko prognozirala je da će se s približavanjem frontalnog poremećaja i zatvaranjem ciklone u višim slojevima atmosfere procesi pojačavati jer će do nas stizati još vlažniji te malo svježiji zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U središnjim i sjeverozapadnim predjelima poslijepodne umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, ponegdje i obilnom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočnjak, no uz pljuskove vjetar može biti kratkotrajno pojačan", prognozirala je meteorologinja RTL-a.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu također se očekuju povremeni pljuskovi, a svakako treba računati i na lokalno izraženije nevrijeme i obilniju kišu. Moguća je i tuča, a uz nevrijeme jak i olujan vjetar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Dalmaciju neće zaobići pljuskovi, lokalno i jače nevere što zahtjeva daljnji oprez.

Image
STIGLA JE PROMJENA /

Dok turisti ne mare, poljoprivrednici prate. Meteorologinja objasnila gdje je najopasnije

Image
STIGLA JE PROMJENA /

Dok turisti ne mare, poljoprivrednici prate. Meteorologinja objasnila gdje je najopasnije

"Na sjevernom Jadranu povremeno i dulja sunčana razdoblja, no i dalje mjestimični pljuskovi, moguće i izraženiji. Zapuhat će bura, podno Velebita i jaka", istaknula je meteorologinja Renko te dodala što možemo očekivati i sljedećih dana.

"Do sredine tjedna u unutrašnjosti još vrlo promjenljivo uz povremene pljuskove, i dalje lokalno moguće izraženije, no potkraj srijede vrijeme će se postupno smirivati pa će od četvrtka prevladavati suho i sunčano vrijeme. I dnevna temperatura zraka će postupno rasti, posebno od petka", kazala je Renko.

POGLEDAJTE VIDEO: Liječnica objasnila kako promjena vremena utječe na ljude narušena zdravlja. 'Simptomi se javljaju dan ranije'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo