TKO ĆE ODGOVARATI? / Procurilo je kojom su rutom došli BBB huligani; Cure detalji istrage: Ubojica je ostavio svoj DNK na mladiću?

Image
Foto: Screenshot/Twitter

Grci su bili obaviješteni o svim rutama kojima bi navijači mogli stići

8.8.2023.
16:27
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Sve policije, na putu između Zagreba i Atene, imale su informacije o dolasku gostujućih navijača u Grčku, doznaje N1. To otvara pitanje, kako je došlo do golemog propusta koji je rezultirao sukobom navijača zagrebačkog Dinama i atenskog nogometnog kluba AEK u kojem je jedan mladić (29) izboden nožem, a 83 osobe su uhićene.

Iz izvora bliskih hrvatskoj policiji N1 doznaje da su sve informacije o mogućem dolasku navijača Dinama u Atenu na utakmicu s AEK-om unatoč zabrani dostavljene grčkim vlastima još 4. kolovoza te da su bili obaviješteni o svim rutama kojima bi navijači mogli stići. Izvori iz nogometnih krugova čak tvrde da je skupina bila pod nadzorom sve do granice između Hrvatske i Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba izvora potvrdila su da je crnogorska policija detektirala navijače Dinama na izlasku iz Crne Gore na ulazu u Albaniju te da su te informacije proslijeđene grčkoj policiji.

Image
NAJOŠTRIJE OSUDILI /

Plenković izrazio sućut i osudio navijačko nasilje: 'Ovo predstavlja negaciju sporta'

Image
NAJOŠTRIJE OSUDILI /

Plenković izrazio sućut i osudio navijačko nasilje: 'Ovo predstavlja negaciju sporta'

Smjene u grškoj policiji

Da se doista radi o propustu, prije svega grčke policije potvrdio je u razgovoru za N1 i stručnjak za sigurnost i policijsko postupanje Željko Cvrtila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je sigurno visoki sigurnosni propust, prije svega grčke policije. Ne sjećam se da smo imali ovakav događaj, smrtni ishod, s mogućnosti još jednog smrtnog ishoda. Očito da se radilo o velikom intenzitetu koji grčka policija nije ni prevenirala, a onda kada je sam sukob krenuo, grčka policija ga nije ni spriječila”, kazao je Cvrtila.

Ministar zaštite građana Janis Oikonomou smijenio je u međuvremenu sedam visokih dužnosnika grčke policije koje smatra odgovornima za nerede, prenosi tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oikonomou je događaj ocijenio ‘neprihvatljivim i nedopustivim’ te smijenio šefove svih odjela za promet na trasi autoceste od Ioannine (Janjine) preko Ahaje i Korinta prema Ateni kao i šefa Uprave za suzbijanje nasilja na sportskim objektima.

Iz rute smijenjenih dužnosnika može se zaključiti da su huligani iz Hrvatske putovali preko Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oikonomou je naredio provođenje interne istrage koju će provesti viši časnik grčke policije.

“Uvjeravam vas da postoji snažna politička volja kako bi se odgovorilo zahtjevima društva kad je riječ o navijačkom nasilju. No za to je potreban angažman cijelog društva”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojica među uhićenima?

Grčki portal Newsit prenosi da su istražitelji sigurni da je ubojica 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa među 98 uhićenih. Pišu kako je ubojica ostavio svoj DNK trag na stradalom mladiću.

Vlasti provode identifikaciju svih uhićenih tako što uzimaju genetski materijal koji će usporediti s onim pronađenim na odjeći poginulog mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrdi Newsit, Michalisov ubojica nakon zločina pobrinuo se da sakrije nož pa je potraga za tim ključnim dokazom u tijeku.

Majka doživjela srčani udar

Majka 29-godišnjaka je nešto ranije hitno prevezena u bolnicu Crveni križ jer je nakon tragične vijesti od smrti sina doživjela srčani udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se oglasila i Michalisova teta komentirajući incident u kojem je njen nećak tragično preminuo.

"Kako ćemo živjeti bez našeg Michalakisa? Izboli su naše dijete, negdje su ga stjerali u kut i ubili. AEK je bio njegov omiljeni klub, a sad mu je i majka doživjela srčani udar", rekla je tetka ubijenog navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka stradalog Michalisa sama je otišla u bolnicu jer se loše osjećala te je hospitalizirana.

Pretučeni novinari pred kućom poginulog mladića

Grčki portal Law and Order objavio je pak da je skupina nepoznatih osoba u utorak oko podnevnih sati napala TV ekipe koje su došle ispred kuće poginulog mladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal navodi da su nepoznati napadači ispred kuće razbili kamere i pretukli novinare i tehničare. Najprije su uznemiravali TV ekipe tražeći od njih da odmah napuste lokaciju, a pritom su im razbili kamere.

Napad se dogodio u Elefsini, industrijskom gradu smještenom 23 kilometra zapadno od Atene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi portal Law and Order, nepoznati ljudi su uznemiravali TV ekipe tražeći od njih da odmah napuste lokaciju. Pritom su im razbili kamere.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo