odobrenje frankovića / Grafit 'Za dom spremni' osvanuo na ulazu u Mokošicu: reagirao i dubrovački HNS

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Na ulazu u Novu Mokošicu osvanuo je grafit s motivom grba Hrvatskih obrambenih snaga s usklikom "Za dom spremni", na što je reagirao dubrovački HNS

24.7.2017.
8:56
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Nakon što je dubrovački gradonačelnik Mato Franković dao svoju suglasnost Udruzi branitelja Dubrovnika za iscrtavanje grafita na ulazu u Novu Mokošicu, na istom je mjestu icrtan grb Hrvatskih ombrambenih snaga s usklikom "Za dom spremni", javlja Dubrovački vjesnik.

Prema navodima čitateljice, "pedesetak Torcidaša iscrtalo je grafit HOS-a na ulaz u Novu Mokošicu, piše Dubrovački vjesnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovačka podružnica Hrvatske narodne stranke uputila je priopćenje prema kojem natpis 'Za dom spremni' smatraju neprihvatljivim. Tvrde kako mu nije mjesto ni na jednom zidu, ploči ili bilo kojoj javnoj površini u Dubrovniku i Hrvatskoj. 

Navode kako ne umanjuju ni na koji način veliki doprinos kojeg su pripadnici svih postrojba dali obrani Dubronika, na čemu su im svi zahvalni, no "postavlja se pitanje je li gradonačelnik Franković svjestan što je dozvolio da se iscrta na gradskoj površini?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalosno je da u 2017. godini još uvijek moramo raspravljati o neprimjerenosti korištenja fašističkog znakovlja, ali uvjereni smo kako će ova Vlada stvoriti uvjete da Hrvatska napokon potpuno i nedvosmisleno odbaci bilo kakvu pojavu fašizma te njihovog znakovlja i pozdrava, stoji u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo