GOSTOVAO U RTL-U DANAS / Gradonačelnik Požege o nevremenu i poplavi: 'Meni je to izgledalo kao kraj svijeta. Treba nam velika brana'

Da bi zaštitili čitavu Požeštinu, a ne samo ovaj dio strašno je bitna velika brana u Kamenski, rekao je gradonačelnik Požege

19.8.2020.
19:06
VOYO logo

U RTL-u Danas gostovao je gradonačelnik Požege HDZ-ovac Darko Puljašić koji je govorio o jakom nevremenu i poplavi u njegovom gradu. 

"Danas je prekrasan ljetni dan, a prije 24 sata meni je ovo ovdje izgledalo kao kraj svijeta", kazao je Puljašić te dodao kako su oni u kontaktu s Hrvatskim vodama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi već u ponedjeljak idemo u Hrvatske vode i zajedno sa strukom ćemo se sigurno organizirati da planski poboljšamo uvjete i zaustavimo ovakve poplave i nesreće u budućnosti", kazao je gradonačelnik. 

"Strašno je bitna velika brana"

Kazao je kako se taj problem može riješiti i novcem iz europskih fondova. "Od drugog tjedna razgovarat ćemo sa svim ministarstvima koji su u to uključeni i svakako računamo da će se to napraviti. Hrvatske vode će sigurno izaći ususret jer i Grad Požega od 2014. godine, kad smo imali velike poplave, zajedno surađujemo i planski uređujemo i zapravo zaustavljamo ovakve probleme", rekao je Puljašić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da bi zaštitili čitavu Požeštinu, a ne samo ovaj dio strašno je bitna velika brana u Kamenski. Projekt je gotov i nadamo se da ćemo ga kroz europske fondove sagraditi", kazao je. Županu požeško-slavonskom poslao je zahtjev da se proglasi elementarna nepogoda kako bi se sanirale štete od jučerašnjih poplava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo