mnogi ostali bez novca /

Građani upozoravaju na nove telefonske prijevare: 'Ne javljajte se na ovaj broj, ode plaća i mirovina'

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

U Hrvatskom telekomu za slavonski su list izjavili kako ne mogu reći tko stoji iza određenog broja osim ako nemaju sudski nalog

1.2.2018.
16:11
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Stanovnici Đakova pronašli su se u opasnosti telefonskih prijevara, piše Glas Slavonije.

"Ne javljajte se na ovaj broj, ode plaća i mirovina", upozorenje je koje se ovih dana širilo društvenim mrežama. Đakovčani upozoravaju kako netko naziva s broja 021/214-900, a zatim iznuđuje novac od pozivatelja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoba preko telefona nudi različite proizvode poput jastuka i parfema, a ponekad na liniji samo svira glazba oz obavijest kako su peti, šesti na redu čekanja za razgovor. 

Neki od njih tvrdili su i kako im je, samo zbog toga što su se javili, s računa skinuta određena svota novca. Među 'žrtvama' su bili i oni registrirani i oni neregistrirani kod određenih telekomunikacijskih kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskom telekomu za slavonski su list izjavili kako ne mogu reći tko stoji iza određenog broja osim ako nemaju sudski nalog.

Cijela situacija izazvala je opširnu raspravu na društvenim mrežama i na forumima. Neki ondje kažu da su se na liniji predstavili kao medicinska ustanova koja nudi pregled krvnih žila. Ako se sporni broj nazove, tad se pak čuje poruka 'Broj koji ste nazvali je nedostupan, poziv nije moguće ostvariti', piše Glas Slavonije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo