'TEŠKO JE SVIMA, OSIM UHLJEBIMA' / Građani o rastu plaća premijeru, predsjedniku i drugim dužnosnicima: 'Nama kunu-dvije, a njima po tisuću, dvije. Naravno da nije fer!'

Image
Foto: Milan Sabic/Pixsell

'Male su plaće, a cijene su visoke. Teško je svima, osim uhljebima. Naravno da nije fer' kazao je jedan građanin komentirajući vijest da će državnim dužnosnicima narasti plaće

25.11.2022.
19:25
Milan Sabic/Pixsell
VOYO logo

Državnim dužnosnicima porasla je plaća nakon najnovijeg izjednačavanja njihove osnovice s osnovicama plaća državnih službenika. Premijer Andrej Plenković kaže da je ta odluka bila nužna jer nije normalno da službenici u ministarstvu imaju veće plaće nego ministri.

Televizija N1 pitala je nekolicinu građana što misle o tome. Mahom smatraju da je takva odluka neprimjerena u vrijeme dok većina građana i dalje ima nizak životni standard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TUĐMANOVIM STOPAMA /

Plenković podsjetio na nedavne Milanovićeve riječi pa progovorio o rastu svoje plaće: 'Stalno je tako!'

Image
TUĐMANOVIM STOPAMA /

Plenković podsjetio na nedavne Milanovićeve riječi pa progovorio o rastu svoje plaće: 'Stalno je tako!'

'Samo sebi dižu plaću, a ne pitaju za narod'

“Joj nemojte pitati kako se živi. Bilo je i boljih dana, sad je jako teško. Najteže su ove cijene koje svaki dan rastu”, kazala je jedna umirovljenica.

A na pitanje kako gleda na to da će plaće premijera i predsjednika RH rasti za gotovo 1.500 kuna, ista je kazala: “Neka malo misle i na nas koji smo radili 40 godina, a imamo male mirovine. Oni samo sebi dižu plaću i cijene, a ne pitaju za narod. Prepucavaju se preko medija o tim našim teškim problemima. U cijelom svijetu je teško, ali oni ne misle na narod.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnog je mišljenja i druga umirovljenica koju je 'zaskočio' N1.

“Ne sviđa mi se to jer nama penzionerima raste po par kuna, a ne tisuću, dvije ili tri. To se meni ne sviđa. Prema tome, ne može netko imati ne znam koliko iako ima škole. Pitam ja vas što umirovljenici mogu s dvije, tri tisuće kuna”, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Teško je svima, osim uhljebima'

“Male su plaće, a cijene su visoke. Teško je svima, osim uhljebima. Evo, to su oni koji ništa ne rade, a imaju velike plaće. Naravno da nije fer, kakvo je to pitanje”, kazao je jedan građanin za N1.

“A naše penzije? Mi ćemo dobiti kaj – 25 kuna. Naravno da nije fer”, dodala je jedna građannka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima i onih koji u tome ne vide problem.

“Nemam neki poseban komentar, ali smatram da se ne mora nužno na to gledati loše jer će možda onda zastupnici raditi bolji posao”, kazao je jedan Zagrepčanin za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike