Izgradnja kružnog toka / Grad Pula se zadužio kod trgovačkog lanca Lidla u iznosu od 18,5 milijuna kuna

Image
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Na prošlotjednoj sjednici Vlada je dala suglasnost Gradu Puli za zaduženje, koje će biti iskorištenje za radove u Ulici Prekomorskih brigada

25.7.2017.
10:44
Duško Marušić/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački lanac Lidl kreditirat će Grad Pulu, nakon što su u veljači sklopili sporazum o kreditiranju gradnje kružnog toka u Ulici prekomorskih brigada te prilaznih cesta.

"Lidl preuzima obvezu financiranja izdataka nužnih za potrebe izgradnje kružnog toka na cesti Prekomorskih brigada te se obvezuje Gradu Puli osigurati cjelokupna sredstva za plaćanje radova izvođaču u iznosu od 18.500.000,00 kuna, a Grad Pula se obvezuje ista vratiti trgovačkom društvu Lidl na rok otplate zajma od sedam godina te jednu godinu počeka, u sedam godišnjih rata, bez kamata, stoji u Vladinoj Odluci o davanju suglasnosti Gradu Puli za zaduženje kod trgovačkog društva Lidl Hrvatska d.o.o. k.d.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lidl je Puli ponudio povoljnije uvjete nego što bi to slučaj bio s bankama. "To je dobar primjer poslovne suradnje javnog i privatnog sektora, u kojem obje strane imaju korist, a držim i da je ovakav primjer pozitivna novina u Hrvatskoj", izjavio je gradonačelnik Pule Boris Miletić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike