Linić bez dlake na jeziku: Govore da smo kreteni...

Ministar financija Slavko Linić poručio je kritičarima koji tvrde da je spuštanjem stope PDV-a u turizmu na 10 posto uništen proračun, kako je ta mjera dala željene efekte.

21.8.2013.
19:09
VOYO logo

Linić kaže da je sektor obrta i ugostiteljstva zbog toga imao dodatne prihode pa je mogao konsolidirati poslovanje i zadržati zaposlene.

Prema ministru, turistički su poduzetnici od spuštanja PDV-a imali velike koristi. On također tvrdi kako država sa sniženom stopom PDV-a nije izgubila novac iz proračuna, već je gospodarstvu dala veliku pomoć, prenosi Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protivnici Vlade kažu: ubijate gospodarstvo, gazite ih. E onda da se opet napadne Vlada jer ima rezultate i sada imamo filozofiju: kreteni koji su jednostavno otpilili 5 milijardi kuna iz proračuna. Vi jučer slušate naše kritičare koji viču '25 posto je ubilo potrošnju'. Sada slušate 'kreteni su spustili PDV na 10 posto' i nitko ne veli da je to diglo potrošnju, nego da smo mi uništili proračun. Prema tome, to samo pokazuje da panika i strah guraju novac u otpor prema Vladi. A mi velimo: Ne, gospodo. Svaka mjera je imala svoje efekte i svoje rezultate", poručio je ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo