Skandal na HRT-u: Radman vrijeđao, novinari napustili presicu

Radman je došao poručiti novinarima da ovako više neće dalje. Prozvao ih je glavnim krivcima za 'zlo koje se širi po HRT-u'.

5.7.2013.
13:29
VOYO logo

Podsjetimo, nakon niza afera s kojima je povezan glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, jučer je najavljeno da će nadzorni odbor u ponedjeljak raspravljati da se Saboru predloži njegovo razrješenje. Inicijativa za izvanrednom sjednicom pokrenuta je od strane zamjenika predsjednika nadzornog odbora HRT-a Gorana Krmpotića.

Radman je kazao da postoje dani kada čovjeku "pukne film", kao i oni kada odu na godišnji odmor pa se ne vrate, no da danas nije takav dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je dan kad smo htjeli reći dosta - vama kolegama u dvorani, političarima u sjeni, interesnim klanovima koji podrivaju kuću do mjere kad je to postalo neizdrživo", izjavio je Ravnatelj HRT-a.

"Svi koji nas ometaju i smatraju da mi nismo ti koji bi to trebali raditi ovaj posao nisu naši prijatelji", izjavio je Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljačka imovine!?

"U posljednjih sedam mjeseci osobno sam kao i institucija kontinuirano izložen progonima, obezvređivanju i javnom sramoćenju. Svi oni koji čitaju vaše napise oni će upotrijebiti svoju moć koristeći vaše argumente da bi upali u naše stanove, prijetili životima naših obitelji i djece te pljačkali našu imovinu", istaknuo je Radman, navodeći i da se pokreće link usmjeren i protiv njegova zdravlja.

"Posljednja kampanja usmjerena je na mene osobno i koristi me kao kolateralnu ljudsku žrtvu s ciljem da se smijeni četvrtog ravnatelja za redom i da se pokaže da HRT nema smisla, perspektive ni budućnosti. To je nešto što čemu ćemo se kao upravljački i urednički tim suprotstaviti. Obraćam se vama koji javnosti prenosite zlo", izjavio je ravnatelj javnog servisa, što je isprovociralo dio novinara koji sustavno prate rad HRT-a dug niz godina da napuste konferenciju za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vila u Sloveniji

Poručili su mu oni nisu ti koji su ispunjavali njegovu imovinsku karticu u koju nije uključio hotel Vila Park u Sloveniji te da ravnatelj živi od njihovog novca koji kao građani izdvajaju za pretplatu.

Osim zbog neprijavljivanja sve imovine u imovinskoj kartici i sukoba interesa u kojemu se našao, Radmana se ovih dana prozivalo i zbog mail prepiske koje su se dokopali mediji, a iz koje proizlazi da se ipak miješa u uređivačku politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom dana u vezi skandala koji se vežu uz Radmana oglasilo se i Hrvatsko novinarsko društvo. Od Hrvatskog sabora zatražili su da Radmana razriješi dužnosti:

"Stav je Hrvatskog novinarskog društva da zbog dobrobiti Hrvatske radiotelevizije kao javnog servisa, Hrvatski sabor treba razriješiti Gorana Radmana s funkcije glavnog ravnatelja HRT-a. Bitan razlog za razrješenje je apsolutna nevjerodostojnost glavnog ravnatelja Radmana kojem se svaku malo otkriva neki novi sukob interesa ili to da je prikrio stvarno imovinsko stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno da se glavnom ravnatelju ne može vjerovati ako u imovinskoj kartici koju je pod ultimativnim pritiskom prije nekog vremena morao predati - jer to dobrovoljno nije želio ranije učiniti - nije prijavio i to da na Bohinju posjeduje hotel s velikim zemljišnim posjedom.

Nevjerojatno je da Radman koji je izabran za šefa javne televizije i radija na ovakav način kao on doživljava javne kritike. Na današnjoj press konferenciji okarakterizirao je novinare kao „prenositelje zla“. To što su novinari otkrili da nije prijavio da ima hotel u vlasništvu u Sloveniji - on doživljava kao novinarsku hajku s ciljem izlaganja linču njega, njegove djece i ugrožavanja njegove imovine. Ne bi li to bilo pomalo suludo, kad ne bi bilo pokvareno? Bi li možda bilo potrebno da vlast pohapsi novinare jer Radman osjeća da ga fizički ugrožavaju!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijepo je imati hotel na Bohinju i glavni ravnatelj HRT-a ga svakako smije imati, zašto ne, ali svi oni koji o glavnom ravnatelju odlučuju prethodno moraju za tu imovinu znati.Radman je na današnjoj novinarskoj konferenciji ne samo nervozno, općenito i paušalno izvrijeđao novinare nego i posredno prisilio sve svoje glavne podređene da mu vlastitim prisustvom na konferenciji čuvaju leđa. Rijetko tko se usudio ne doći. Kao da je najnovija afera i njihova, a ne samo njegova osobna stvar.

Privremeno rukovođenje i stanje privremenosti na HRT-u nešto je najgore što se javnoj televiziji i radiju moglo i može dogoditi. Ali, u ovoj je situaciji nažalost još i gore da ostane aktualni glavni ravnatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na nepotizam, na neshvaćanje sukoba interesa, na brojna sporna imenovanja, bahatost i poprilični kaos na HRT-u, Hrvatski sabor bi trebao razriješiti glavnog ravnatelja kako bi očuvao potencijal javnog HRT-a".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo