čuvanje podataka / Google Drive - kako koristiti ovaj online servis

Image

Zanima vas kako koristiti Google Drive? Otkrijte koje su prednosti korištenja Google Drivea i što vam je potrebno za njegovu izradu

24.7.2017.
3:28
VOYO logo

Google Drive – kako koristiti? Google Drive predstavlja online servis koji služi za čuvanje podataka, u biti je to poboljšana verzija nekadašnjeg Google Docs servisa. Na njemu možete čuvati vaše dokumente, muziku, fotografije i video zapise. Google će vam tom prilikom ustupiti 15GB besplatnog prostora za skladištenje podataka. Google Drive je također i online prostor, čija je prednost što uz pomoć njega možete uređivati sve vaše dokumente.

Kako bi koristili Google Drive potreban vam je Google nalog, koji vjerojatno imate ako ste korisnik Androida. Uz pomoć navedenog naloga, možete sačuvati sve vaše dokumente i fajlove te im pristupiti s više različitih lokacija i uređaha, a sve što vam je potrebno su e-mail i lozinka. Google Drive vam omogućuje i da dijelite sve vaše dokumente, fotografije i bilješke s kim god želite. On se može instalirati na vaše računalo ili pametni uređaj, a s računara mu možete pristupiti preko Gmail naloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će vam biti od velike pomoći ako često želite neki dokument podijeliti s više korisnika, tako možete i sami napraviti željene grupe korisnika te omogućiti svakom članu grupe da pogleda dokument ili ga izmijeni. Također, Google vam omogućuje i da istovremeno više korisnika uređuje neki dokument.

Kako koristiti Google drive ako želite podijeliti dokument

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste podijelili dokument, prvo ga trebate otvoriti, a nakon toga kliknuti na “Share” u gornjem desnom uglu dokumenta. Sada će se otvoriti dodatan prozor u kojem možete vidjeti nekoliko opcija, a osnovna je odabir osoba sa kojima se želi podijeliti dokument. Ovdje trebate samo unijeti njihove e-mail adrese te odabrati smije li osoba uređivati dokument ili ga može samo pregledati.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo