KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE / U poruci uz glasanje nudi se i bon od 500 kn! Potpredsjednica DIP-a: 'Dobili smo ime osobe čiji je broj'

Image
Foto: RTL

HAKOM nam je dojavio ime i prezime fizičke osobe te je zatraženo da se taj broj blokira, kazala je za RTL Fabijančić-Križanić

5.1.2020.
16:50
RTL
VOYO logo

GONG je na Facebooku objavio poruku koja, navodno, kruži među biračima u kojoj se, uz prijevoz do birališta, biračima za glasanje za opciju koju promoviraju, nudi i bon od 500 kuna. 

Iz GONG-a tvrde da su o toj poruci obavijestili DIP. Potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić-Križanić u RTL Vijestima potvrdila je da su dobili prijavu GONG-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

"Dobili smo prijavu i promptno reagirali. Obratili smo se HAKOM-u, HAKOM nam je dojavio broj fizičke osobe, njezino ime i prezime te je zatraženo da se taj broj blokira", kazala je za RTL Fabijančić-Križanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da DIP neće utvrđivati je li to kupnja glasova, nego će to utvrđivati nadležna tijela. "Na nama je bilo da reagiramo jer je to nedopuštena komunikacija na dan izborne šutnje i reagirali smo u sklopu svojih ovlaštenja", kazala je Fabijančić-Križanić. 

Kazala je da je zabilježen i slučaj u Osijeku kada je reagirala policija. "Radilo se o narušavanju javnog reda i mira i podnesena je i prijava. Policija će podnijeti optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira", zaključila je Fabijančić-Križanić.     

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike