TRZAVICE U VLADI /

Glunčić ekskluzivno za RTL: 'Kritizirao sam kurikularnu reformu, ali to ne znači da sam njezin protivnik'

Na pitanje hoće li povući svoju kandidaturu i je li uopće uživa podršku Andreja Plenkovića, odgovorio je da je riječ o spinu u medijima

6.4.2018.
15:57
VOYO logo

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić, zbog kojeg je došlo do novih trzavica u vladajućoj koaliciji zbog njegove kandidature za voditelja Ekspertne radne skupine, demantirao je za RTL napise pojedinih medija kazavši kako takve tvrdnje nisu točne te da s premijerom Andrejem Plenkovićem o tome nije pričao.

Inače, Glunčić je završio kao najbolje ocijenjeni kandidat među njih petero za šefa ERS-a. Tome se žestoko usprotivilia ministrica obrazovanja Blaženka Divjak uz svesrdnu podršku HNS-a koji je u jednom trenutku čak zaprijetio i izlaskom iz Vlade što bi nanovo ugrozilo položaj samog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko trzavica u Vladi ali i prijeporima u pogledu kurikularne reforme, s Glunčićem je u petak ekskluzivno razgovarala RTL-ova reporterka Ines Goda.

Na pitanje hoće li povući svoju kandidaturu i je li uopće uživa podršku Andreja Plenkovića, odgovorio je da je riječ o spinu u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To sam vidio još jučer da me netko kao nagovara na povlačenje candidature. Neću povući kandidaturu niti me itko na to nagovarao”, kazao je dodavši kako nije protivnik kurikularne reforme kako se moglo zaključiti iz javnog diskursa.

“Ne bih se prijavio za voditelja ERS-a da sam protivnik reforme. Radi se o krivoj percepciji javnosti, ako nešto kritiziraš odmah si protiv. Ja sam kurikularnu reform kritizirao s jednog aspekta, a to je da ona mora biti bolja”, zaključio je.

CIJELI INTERVJU S DRŽAVNIM TAJNIKOM MATKOM GLUNČIĆEM POGLEDAJTE U NAŠOJ SREDIŠNJOJ INFORMATIVNOJ EMISIJI 'RTL Danas' s početkom u 18:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo