Sjećate li se onog potresa? / Gledajući u oči ministra Horvata u trećem redu, Bozanić prozvao na misi vlasti zbog spore obnove

Image
Foto: RTL

Imao je Bozanić i osobni moment u toj temi, misu nije držao u Katedrali, oštećenoj potresom, nego u montažnoj crkvi u Čučerju

25.12.2021.
18:35
RTL
VOYO logo

Poruke s oltara uglavnom su tradicionalne, biskupi su pozvali na mir i ljubav, no jedna je poruka posebno snažno odjeknula.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otvoreno je prozvao vladajuće zbog spore obnove, a poruku je poslao gledajući u oči najodgovornijem za to. Marina Brcković ima priču...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz montažne crkve, epicentra zagrebačkog potresa, snažna poruka s oltara. KardInal Bozanić apelira nikad jasnije na vlast, požurite s obnovom:

"Nemojmo usporavati zbog bespotrebne administracije, zbog administracije koja samo postavlja kočnice. Požurimo! Potrebno je zajedništvo koje traži obnova, zajedništvo i brzina. Požurimo! Požurimo svi zajedno da ne bi bilo sutra kasno zbog određenog manjka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kardinalovim dolaskom, ali još više porukom, stanovnici Čučerja bili su oduševljeni. Sve je pozorno slušao i onaj kojeg se prozivka najviše tiče, Darko Horvat, ministar graditeljstva: 

"Poruka danas s oltara, požurite se, je vapaj s kojim ja kao resorni ministar liježem svako večer i budim se svako jutro. Dok struka ne veli svoju zadnju riječ, ona prava, masovna obnova neće započeti. Ja neću raditi pritisak na struku, ja vas srcem molim da ne radite niti vi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz splitske katedrale čuo se poziv na pomirenje, oprost i solidarnost. Na bliskost apelira i riječki nadbiskup Ivan Devčić, jer nanoseći štetu drugima, ugrožavamo, kaže, sami sebe: 

"Vidimo i danas kako čovjek nanosi velike štete svemu svijetu, svim stvorenjima na svijetu, počevši od prirode, šume, voda, životinja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli prilog pogledajte ovdje:

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo