posudba na nekoliko dana / Glavašević koristio krovni nosač u privatne svrhe, sam se prijavio Povjerenstvu za sukob interesa

Bojan Glavašević sam se obratio Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa i USKOK-u kako bi raščistio situaciju oko korištenja krovnog nosača u vlasništvu Ministarstva branitelja u privatne svrhe. Iz HDZ-a kažu da je ovo jako nizak potez

15.2.2016.
17:04
VOYO logo

Bivši pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević koristio je tjedan dana u privatne svrhe službeni krovni nosač Ministarstva za svoj automobil.

Sve mu je to pisanim rješenjem prethodno odborio bivši ministar branitelja Predrag Matić. Koliko je ovakvim postupkom povrijedio zakon, odlučivat će Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kojem se Glavašević sam prijavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Taj nosač krovni je kupljen u šestom mjesecu za potrebe službenog putovanja u kraljevinu Norvešku. Tri mjeseca kasnije sam ministra pitao da li bih to mogao posuditi na nekoliko dana ministar je to odobrio i prilikom montaže zamolio sam domara da napravi službenu zabilješku o tome. Dakle, to nije bila tajna", pojasnio je Glavašević. 

"To što je gospodin Glavašević koristio krovne nosače i kutiju za automobil pored svoje dužnosničke plaće od Ministarstva zapravo je toliko nisko da je to čak teško i ozbiljno komentirati", istaknula je HDZ-ova saborska zastupnica Sanja Putica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavašević pak otkriva da i on i njegova obitelj primaju prijetnje, a više nemaju zaštitu.

"Doslovno nam je objavom nekih vrlo osobnih podataka stavljena meta na leđa, čija će odgovornost biti ako se nama nešto dogodi", pita se Glavašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A taj problem rastuće mržnje, smatra, jedan krovni nosač ne bi smio zasjeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo