Burno u Saboru /

Glasnović 'žrtva paljbene skupine', Beus Richembergh: 'Taj čovjek nije zdrave glave, podvrgnimo se psihijatrijskom vještačenju'

Nakon Glasnovićevog izlaganja Goran Beus Richembergh i Furio Radin javili su se za povredu poslovnika zbog vrijeđanja zastupnika nakon čega se rasprava dodatno zaoštrila

1.2.2018.
11:35
VOYO logo

"Ja sam žrtva paljbene skupine koja me tuži za govor mržnje. To su mentalni Jugoslaveni, koji ne mogu promijeniti svoj mentalni sklop. Hrvatska zbog toga ne može naprijed. Eksperti su za isprazne fraze. Ne znam jesu li Histrioni, Istrijani, jesu li još pod talijanskom okupacijom", kazao je u svom izlaganju zastupnik Željko Glasnović (Neovisni za Hrvatsku)na početku današnje sjednice Sabora.

Nakon Glasnovićevog izlaganja GoranBeus Richembergh (GLAS/HSU i Furio Radin (nezavisni) javili su se za povredu poslovnika zbog vrijeđanja zastupnika. Pritom se zastupnik GLAS-a dobrovoljno dao na raspolaganje za psihijatrijsko vještačenju ukoliko to učine i drugi zastupnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već mjesecima trpimo maltretiraje i vrijeđanje kolege Glasnovića. Ne samo da vrijeđa kolege, i paušalno iznosi ocjene, nego redovito vrijeđa ljude koji nisu u sabornici, proziva ih kao najveće kriminalce. To je nedostupstivo. Dobrovoljno se dajem na raspolaganje da se podvrgnemo psihijatrijskom vještačenju jer mislim da taj čovjek nije zdrave glave", rekao je Beus Richemberg.

Furio Radin također je prijavio povredu poslovnika. "Takvi govori izazivaju komičnost parlamenta koji se pretvara u cirkus. Funkcija zbog koje smo odabrani nije da na taj način govorimo i tretiramo hrvatski narod. Gospodin Glasnović misli da ima copyright na hrvatski narod", zaključio je Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnović je odgovorio da govori istinu i na to ima pravo zbog svog biračkog tijela koje je istog svjetonazora. 

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković na to je reagirao istaknuvši da sve izrečeno nije bilo primjereno. "Ne vjerujem da bilo koga treba podvrgnuti psihijatrijskom testu. Molim vas da ne govorimo na način koji nije primjeren Saboru", rekao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo