'Nije nadležnost Grada' /

Gdje je Obrovac u planu razvoja? RTL-ova ekipa ušla u derutne stanove koji prokišnjavaju

'Molila sam Grad da nešto napravi, rekli su mi da sam dosadna, da oni nemaju novaca za to', priča nam Dragica iz Obrovca

9.3.2017.
18:44
VOYO logo
Image
Istražili smo tržište /

Stanovi najjeftiniji od 2006. godine: uspoređujemo Split, Zagreb, Osijek i Rijeku!

Image
Istražili smo tržište /

Stanovi najjeftiniji od 2006. godine: uspoređujemo Split, Zagreb, Osijek i Rijeku!

Ratom oštećene i obnovljene zgrade u Obrovcu u očajnom su stanju. Naša je ekipa ušla u neke od stanova u kojima se starnarima - kada pada kiša - voda doslovno cijedi sa stropova. 

"Svaki put kad kiša padne, ja znam što me čeka. Litre i litre vode nakupim u kain (posuda op.a) i tako svako malo", otkriva nam Obrovčanka Ana-Marija Župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S oprezom se u stanu Županovih pali svjetlo i ulazi u kupaonicu. Voda se cijedi preko električnih instalacija i mrvi zidove. I tako godinama, pogotovo otkako je prije sedam godina zgrada obnovljena. 

"Najprije su prvu turu primazali samo katranom i rekli 'To je to', a kad su vidjeli da je počelo curiti, onda su dovezli ljepenku. Ni to nisu dobro napravili, bacili su one ploče i pijesak, a ljepenka je preko ljeta pucala i to je to. Odonda svaka kiša to kvasi", kazuje nam Mladen Župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susjeda Dragica tvrdi da je njima još gore - vlagom je zahvaćen cijeli stan, voda natapa i sobni ormar. U stropu se već nazire i armatura. 

"Išla sam u Općinu, molila sam kumila da nešto naprave, oni su rekli 'Hoćemo danas, sutra'... Najzad su mi rekli da sam dosadna, da oni nemaju novaca za to. A da je njima u Općini, oni bi se snašli za 5 minuta sigurno ne bi živili ovdje, a sve lipo uredno plaćam, sve režije i sve", priča nam Dragica Bogdanić, građanka Obrovca.

Iz Grada Obrovca poručuju kako to nije njihova nadležnost nego Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje - čije mišljenje do zaključenja ove reportaže nismo uspjeli dobiti. 

Situaciju dodatno kompliciraju i neriješeni imovinsko-pravni odnosi oko zgrade. Dok tako čekaju raspetljavanje birokratskog gordijskog čvora "što je u čijoj nadležnosti", stanari žive u opasnosti za zdravlje i živote. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo