HIT DESTINACIJA / Mjesto u Gorskom kotaru privlači sve više ljudi, i to ne samo turista: Gradi se na sve strane, krenuo je čak i POS

Osim velikog broja turista, mir kojeg nude Fužine privlači i mlade obitelji, pa uskoro kreće izgradnja POS stanova

22.8.2021.
8:21
VOYO logo

Na pola sata od Rijeke i na sat vremena od Zagreba smjestile su se Fužine, nova hit destinacija, ne samo za turizam, već i za život. Gradi se na sve strane, a potražnja za zemljištima i nekretninama raste.

Iako u Fužinama postoje svi sadržaji potrebni za današnji ubrzani način života, ključan je - mir. "Došli smo na pet dana. Dosta nam je mora, sunca i vrućine. Ovdje imamo prirodu i zelenilo", govori za RTL Nataša Knez iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro mjesto za posao i život

Ekipa s kontinenta uživa u kući s pet zvjezdica, a na raspolaganju su im bazen, sauna, biljar, ali i quadovi za vožnju po brdovitom okolišu. Vlasnica kuće tvrdi da joj se takva investicija isplatila, jer su uvijek puni. "Krenuli smo ulagati u još jednu kuću, koja će također imati bazen i wellness oazu", otkrila je Jelena Dokić iz Fužina.

Svoju oazu, ali za život, prije 10 mjeseci ondje je pronašla i mlada obitelj iz okolice Rijeke. Uz to, otvorili su i OPG s prirodnim proizvodima. Kažu da je to bio pametan potez zbog posla, ali i života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro i POS stanovi

No, oni nisu jedini koji traže kvalitetniji život. Općina s 1600 stanovnika stoga kreće u izgradnju POS stanova. Na neobvezujuću anketu javilo se 60 obitelji. "Neće sigurno biti 60 prijavljenih na natječaj, ali očekujemo pola od toga, oko 30 ljudi. Ali, bez obzira koliko ih se javi, da nam se javi pet zainteresiranih, nama je to puno. Bitno je da se krene graditi, da se pokaže ljudima da ima smisla ovdje živjeti", objasnio je načelnik Općine Fužine, David Bregovac.

Isplati se, jer, kažu u Fužinama, živi se ljepše, sporije i zdravije nego u velikim gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo