'na poslu smo kad god treba' /

FOTO Zadarski vodovod objavljuje fotografije noćnih intervencija. Rade u blatu, po kiši: 'Treba pokazati da nismo uhljebi'

Image
Foto: Vodovod Zadar

Za noćne intervencije radnici Vodovoda su dodatno plaćeni, kao i za pripravnost

4.2.2022.
9:05
Vodovod Zadar
VOYO logo

Službena stranica Vodovoda Zadar puna je vijesti o "Sanaciji vodovoda (noćni rad)". Tako građani mogu vidjeti niz noćnih intervencija diljem grada na kojim radi zadarski vodovod, a kako je za Zadarski objasnio direktor vodovoda, Tomo Matek građanima treba pružiti informacije o tome što, kada i gdje radimo. 

"Osim toga, treba i fotografijama pokazati da u Vodovodu nisu uhljebi koji sjede i čekaju plaću, već radimo, kada treba i noću", dodaje potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ne bi to bilo ništa čudno da recimo na stranici ne postoji jako mali broj vijesti od kojih je većina upravo ona o "noćnom radu". Sve informacije od popravcima u noćnim uvjetima objavljene su kroz listopad i studeni 2021. godine, a još nijedna ne datira od ove godine.

Image
Foto: Vodovod Zadar

(Izvor: Vodovod Zadar)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za noćne intervencije radnici Vodovoda su dodatno plaćeni, kao i za pripravnost u kojoj za 15 dana dobiju 500 kuna veću plaću. Plus povećanje plaće u slučaju da za trajanja pripravnosti odrade i još neku noćnu intervenciju, pojašnjav Zadarski, a Matek tvrdi kako su do sada imali česte noćne radove i hitne intervencije.

"U velikoj se većini slučajeva radi o puknućima cijevi, ali ima tu i unaprijed planiranih radova za koje smo znali da ih moramo obaviti. U oba slučaja imamo isti kriterij za noćni izlazak na teren, a to je procjena o broju potrošača koji zbog puknuća ili nekog drugog kvara ostaju bez vode. Dakle, ako znamo da bi preko dana brojni građani, kafići i restorani u nekom gradskom kvartu zbog naših radova ostali bez vode, idemo na noćne intervencije i noćne radove", zaključio je.

Image
Foto: Vodovod Zadar

(Izvor: Vodovod Zadar)

Fotografije s noćnih radova zadarskog vodovoda pogledajte ovdje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo