FOTO: / U Zagrebu zastoji, prometne, otkazane linije...

Snijeg koji je u noći na utorak i kroz jutro napadao u Zagrebu stvorio je probleme u prometu.

7.2.2012.
8:53
VOYO logo

U zagrebačkoj Zimskoj službi kažu da je svih 199 ekipa na terenu, te da marljivo rade na normalizaciji prometa. No, uz snijeg koji neprekidno pada posljednja 24 sata, normalno je da se promet odvija usporeno.

Također, u Zimskoj službi su za Danas.hr kazali kako nemaju informacija da je stanje u pojedinim dijelovima Zagreba posebno kritično. Kažu, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i radi se non-stop. Vozače se moli za strpljivost i za polaganu i opreznu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zagrebačkoj policiji kažu da su od 6 do 10 sati ujutro na području I. i II. policijske postaje zabilježene lakše prometne nesreće s materijalnom štetom, njih 7, te da ove godine situacija nije alarmantna, te vozači očito opreznije voze.

ZET ukinuo tri linije zbog zimskih uvjeta

Zagrebački električni tramvaj (ZET) je na svojim stranicama obavijestio da je zbog snijega usporen promet te su moguće poteškoće u tramvajskom i autobusnom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta obustavljene su linije 142 (Vrapčanska aleja - Jačkovina- Vrapčanska aleja), 104 (Jandrićeva - Dom umirovljenika) i 140 (izvanredna linija Mihaljevac - Sljeme). Također, skraćene su linije 137 (Črnomerec - Perjavica - Borčec do Ulice Padina), 126 (Črnomerec - Gornja Kustošija - Krvarić do Krvarića).

Zbog snijega Zagrepčani masovno kasnili na posao

I jutros je u prometu bilo problema, te su ovisno o pojedinoj liniji, tramvaji na odredišta stizali sa zakašnjenjem od desetak minuta. Prema pozivima građana u redakciju Danas.hr-a, autobusi na dijelu gradskih relacija kasnili su i više od 20 minuta, a tramvaji su zbog zaleđenih skretnica mijenjali uobičajeni smjer kretanja. Najgore je bilo onima koji su na posao krenuli osobnim automobilima, jer su na gotovo svim gradskim prometnicama bile nesnosne gužve i zastoji, pa se masovno kasnilo na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, meteorolozi do sredine dana i ranog poslijepodneva očekuju da će snijeg postupno prestati, a navečer i u noći će se djelomice razvedriti. Puhat će umjeren, ponegdje, osobito u gorju, i jak sjeveroistočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od -9 do -6, na okolnom gorju od -15 do -10 °C.

O stanju u ostatku Hrvatske, u kojoj je također preko noći napadao novi snijeg, čitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo