FOTO: /

Turski brod sa žitom se nasukao kod Brača

Noćas nešto iza ponoći nasukao se turski teretni brod Murat Hacibekiroglu III na istočnu stranu otočića Mrduje između Šolte i Brača.

7.2.2010.
14:36
VOYO logo

Brod je dug 84 metara, ima snagu pogonskog stroja 1.244 kW, te ima 1957 bruto tona, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na brodu je 13 članova posade koji su svi turski državljani. Nitko od njih nije ozlijeđen, te za sada nema vidljivih tragova onečišćenja mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brod je u petak isplovio iz sjeverne luke Split sa veza Silos za luku Bari ukrcavši 1429 tona pšenice i 1587 tona kukuruza.

Lučka kapetanija Split je informaciju o nasukanju broda dobila od trajekta Petar Hektorović jutros u 7,10 sati koji je plovio iz Visa za Split. U nekoliko navrata pokušali su uspostaviti vezu, ali nitko se nije javljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dojave pozvan je kapetan Ispostave Milna koji je u 7,30 sati isplovio na mjesto događaja, te je potvrdio da je brod nasukan pramcem na istočnu stranu otočića Mrduje. Dežurni inspektori Lučke kapetanije Split isplovili su sa brodom Pojišan u 9 sati na mjesto nasukavanja.

Lučka kapetanija Split provest će istragu radi utvrđivanja uzroka nasukavanja.

Turski brod Murat Hacibekiroglu III koji prevozi žitarice u petak je bio zadržan u splitskoj Sjevernoj luci, zbog sumnji u vezi slučaja Đakovština i nestanka žita.

Splitska policija posumnjala je da brod prevozi žito iz opljačkane tvrtke Đakovština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo