POVIJESNI IZBORI / FOTO Hrvatska liječnička komora bira predsjednika: Šestero kandidata je u igri

Image
Foto: Thinkstock

Izbori za predsjednika po prvi puta će se odvijati elektroničkim glasovanjem, po principu jedan član - jedan glas

29.4.2019.
10:54
Thinkstock
VOYO logo

U Hrvatskoj liječničkoj komori (HLK) održat će se krajem svibnja izbori za predsjednika te strukovne udruge i zastupnike u Skupštini HLK-a, a nakon završenog postupka kandidiranja, prema neslužbenim informacijama, za mjesto predsjednika prijavilo se šest kandidata.

Image

Hrvatska liječnička komora bira predsjednika: Šestero kandidata je u igri

Image

Hrvatska liječnička komora bira predsjednika: Šestero kandidata je u igri

To su sadašnji prvi dopredsjednik HLK-a i vršitelj dužnosti predsjednika Krešimir Luetić, bivši predsjednik HLK-a, koji je smijenjen polovicom prošle godine, Trpimir Goluža i sadašnja potpredsjednica HLK-a i predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) Ada Barić Grgurević. Njih troje na prošlim su izborima nastupali zajedno zastupajući program HUBOL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidaturu za predsjednika HLK-a predali su i kirurg Hrvoje Tomasović, sadašnji član Izvršnog odbora HLK-a Miran Cvitković i anesteziolog iz KBC-a Zagreb Matija Majić.

Kandidature su primane do nedjelje u ponoć, a konačna lista kandidata bit će objavljena 3. svibnja, nakon što izborno povjerenstvo provjeri zadovoljavaju li svi kandidati potrebne uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori za predsjednika po prvi puta će se odvijati elektroničkim glasovanjem, po principu jedan član - jedan glas. Članove Skupštine HLK-a birat će članovi na županijskoj razini, a broj članova koji se bira ovisi o broju liječnika u nekoj županiji, pri čemu se u Zagrebu, kao najvećem zdravstvenom središtu, bira trećina Skupštine.

Glasovanje će se provoditi od 20. do 26 svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo