FOTO: / Bura u Rijeci nosila krovove, čupala stabla...

Orkanska bura pogodila je u noći s petka na subotu Rijeku. Štete su velike, krovovi su letjeli, vjetar čupao stabla, uništenu su automobili. Bilo je problema i s električnom energijom.

11.2.2012.
13:33
VOYO logo

Orkanska bura tijekom noći je pogodila Rijeku. Rušila je krovove i stupove, a jako su oštećeni i brojni automobili. Među ostalima, bura je skinula i krov s poslovne zgrade u Industrijskoj ulici, a njegovi dijelovi završili su na ondje parkiranim automobilima.

I Županjski centar 112 zbog bure je zaprimao pozive u pomoć, pa su na teren izlazili vatrogasci i djelatnici komunalnih službi. Dojava je, poručuju, bilo i zbog rušenja stabala, a krov se srušio i na zgradi vrtića u Rastočanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bura je probleme uzrokovala i HEP-u, pa su problema sa strujom imali i stanovnici Labina i Pule. Inače, snijeg je od subote ujutro zabijelio i Istru, a najjače je padao u Puli i Labinu.

Pag bez struje

Zbog olujnog nevremena i snijega došlo je do ispada iz pogona dalekovoda 110 kV Novalja-Pag i 110 kV dalekovoda Nin – Pag, zbog čega je bez napajanja električnom energijom sinoć oko 22 sata i 40 minuta ostao čitav otok Pag. Osim toga povremeno bez napajanja ostaje i otok Rab zbog prekida na 110 kV vodovima Novalja – Rab i Rab – Krk koje ne uspijevamo trajno ponovno uključiti u pogon, kaže se u priopćenju iz HEP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jučer snijeg pada diljem zemlje, pa i u Splitu. DUZS javlja da se promet odvija otežano, ali da nisu zabilježeni veći problemi.

Problemi s grijanjem u Zagrebu

Usred zime bez grijanja su ostali i neki Zagrepčani. Riječ je o devet poslovnih zgrada, ali i oko 500 stanova u tri veće stambene zgrade u naselju Kruge u kojem je puknuo cjevovod. Bez grijanja je stoga i Hrvatska televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog dotrajalosti cijevi vrelovoda kao i nagrizanja koje je izazvalo tretiranje prometnica solju, došlo je do oštećenja te puknuća, a ekipe rade na terenu kako bi se normalna opskrba toplinskom energijom što prije uspostavila", poručili su iz HEP - Toplinarstva.

Ekstremno niske temperature i olujni vjetar prouzročili su i zaleđivanje vodotoka i velike probleme u odvijanju riječnog prometa, te su doveli do uvođenja redovnih mjera obrane od poplave na području Brodske Posavine. Obrana od leda proglašena je u osječkom kraju, gdje se na Dravi s njim bori šest ledolomaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperature ispod 20 stupnjeva, promet u kolapsu

Prema podacima DHMZ-a, najhladnije je ujutro bilo na Zavižanu (-22 stupnja) gdje je izmjeren gotovo metar snijega (96 centimetara). Na Sljemenu je -16 stupnjeva i 34 centimetra snijega. U Vrgorcu i Metkoviću tijekom noći napadalo je 20 centimetara novog snijega. U Lici je u 7 sati izmjereno 15 centimetara novog snijega u Udbini i 16 centimetara u Gospiću.

HAK je izvijestio da je za sva vozila zatvorena Lička magistrala između Udbine i Knina, a da od Gračaca prema Obrovcu mogu voziti samo osobna vozila. Za sav promet zatvorene su i autoceste Zagreb-Split (između Svetog Roka i Posedarja), te Rijeka - Zagreb (od Delnica do Kikovice), ali i nekoliko državnih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Vrijeme

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo