Jeftinija kupnja /

Otvoren prvi food outlet u nas: provjerili smo kolika je cijena prosječne košarice

Jučer je otvoren Food Outlet na zagrebačkoj Trešnjevci, a roba je jeftinija od 50% do čak 90%

4.4.2017.
22:54
VOYO logo

Od grickalica kave i čokolada do mesnih prerađevina, tjestenina, sireva, mlijeka i deterđenata, svega ima u novootvorenom Food outletu Žabac na zagrebačkoj Trešnjevci.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Otvoren najveći outlet s hranom u Hrvatskoj: cijene i do 90 posto niže nego u uobičajenim dućanima

Jogurt se može kupiti za tek 1,99 kuna, puding za cijelu obitelj za dvije i pol kune, a šunka od sto grama za samo 6 kuna.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo se približiti ljudima s cijenama, jer ljudima to stvarno treba. Ne želimo da se hrana baca. Nema potrebe da su cijene visoke kao što jesu", objasnila nam je Elvira Arnautović, voditeljica nove trgovine.

Za samo 25 kuna kupili smo paket juha, jogurt, puding, šunku i sredstvo za čišćenje.
A istog tog sredstva u trgovini više nema. Police su do kraja dana bile poluprazne, a rasprodalo se i mlijeko. Navala je ogromna, pa je od jučer kad je i otvoren outlet, do danas došlo više od 1000 ljudi. 

"Jučer je došlo jako puno ljudi. Danas je kolaps", kazala nam je Elvira Arnautović, voditeljica trgovine. I ne čudi gužva jer je roba jeftinija od 50% do čak 90% nego u drugim trgovinama.

Primjerice, tjestenina je tek 3 kune dok bi u drugim trgovinama koštala 8 kuna. Isto tako slatkiši se mogu naći za manje od dvije kune. Najjeftiniji artikl je danas bila smjesa za palačinke - svega 10 lipa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladnik trgovine, Mario Žamboki, na ideju za Food outlet došao je sa svojom ženom, kada je shvatio koliko se hrane baca u Hrvatskoj.

Hrana koja završava u outletu dolazi iz viškova robe, tu je i roba pred istek trajanja i roba koja nije u gabaritima robe za prodaju u dućanima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robu nabavljaju trenutno od proizvođača, a planiraju otkupljivanje i od trgovačkih centara.

"Mi na nekim proizvodima i gubimo profit", rekao nam je gospodin Žamboki. "Naš je krajnji cilj da tu robu ne bacimo". Do zarade se na tako niskim cijenama može doći samo masovnom prodajom, a i sve su tvornice prepoznale kanal gdje mogu svoje viškove plasirati, pa često i od njih dobiju kakav popust.

Planiraju se i dalje širiti, prvo po Zagrebu, a zatim i u cijeloj Hrvatskoj.

"Ljudi kad dođu se čude, misle da ta hrana nije ispravna. Je, to je ispravna hrana, to je roba koja je u roku, koja je ispravna i zdravsteno ok", kazao nam je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike