prosvjed? / Filipović o Petrolu: 'Znali su, investirali su puno i sad se to ne vraća, nećemo dopustiti...'

Image
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell

'Možete vidjeti komunikaciju koju su imali U medijima, da su u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili skoro 100 milijuna eura dobiti, što jasno sugerira da nisu u strašnim problemima', kaže

28.12.2022.
12:27
Tomislav Miletić/Pixsell
VOYO logo

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura komentirao je sastanak s Upravom Petrola.

"Moram reći kako sam neugodno iznenađen takvim ponašanjem Petrola, jer sam ja osobno s INA-om komunicirao prije mjesec dana, a moji najbliži suradnici s Petrolom tako da razmišljamo ako dođe do stabilizacije cijena na tržištu Mediterana da se njihove marže vrate na onu razinu iz šestog mjeseca, kada su trgovačke marže bile 75 lipa. Imali su tu informaciju, ali to im nije dovoljno", kazao je Filipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo Petrol je ranije najavio kako će u znak prosvjeda zbog regulacije cijena prekinuti prodaju u Hrvatskoj od 12 sati do 13 sati.

Filipović je kazao kako su trgovačke marže u Sloveniji 75 lipa, "Prema tome, mi smo mišljenja da u ovim uvjetima marža u Hrvatskoj od 75 lipa je ista onoj u Sloveniji i o tome smo razgovarali i danas, da mi razmatramo tu mogućnost, međutim oni bi htjeli daleko veće marže, oko jedne kune", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
i crodux se pridružio /

Petrol zatvorio svoje pumpe: 'Ministar je dao ponudu, obrazložili smo mu zašto nije dobra'

Image
i crodux se pridružio /

Petrol zatvorio svoje pumpe: 'Ministar je dao ponudu, obrazložili smo mu zašto nije dobra'

"Moram istaknuti i komunikaciju gdje Petrol govori o tome da ne mogu poslovati, da su u teškim problemima i slično, a možete vidjeti komunikaciju koju su imali u hrvatskim medijima, da su u prvih devet mjeseci ove godine ostvarili skoro 100 milijuna eura dobiti prije kamata poreza, što jasno sugerira da nisu u strašnim problemima", dodao je ministar.

"Kod nas nisu ograničene cijene kada se govori o premijskim gorivima, prema tome oni mogu formirati te cijene kako njima odgovara. Vlada cijelo vrijeme čuva standard naših građana. Petrol je u 2021. godini preuzeo Crodux za 191 milijun eura, tada su bile druge marže. Oni su imali veliku investiciju i sada su u situaciji da se to više ne vraća onim ritmom i tempom kako su zamislili", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je istaknuo kako "neće dopustiti nikome da duboko gura ruku u džep naših sugrađana, nego ćemo dati sve da zaštitimo naše građena, gospodarstvo".

Filipović zaključuje kako tužba ne bi imala nikakve osnove " mi sve poteze vučemo u skladu sa zakonom. Sve što radimo, radimo u skladu sa zakonom, svatko može tužiti za što želi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo