"garaža" i "selotejp" /

Filip Glavaš: 'Ako se Mamiću i drugima nakon svega i dalje sudi u Osijeku, ne vidim zašto se ne bi i mom ocu'

Suđenje Branimiru Glavašu ušlo je već u sedamnaestu godinu

5.7.2021.
19:00
VOYO logo

Novi preokret na ponovljenom suđenju Branimiru Glavašu i ostalima za ratni zločin nad osječkim Srbima u slučajevima "garaža" i "selotejp". Glavaševa obrana zatražila da se sudski postupak preseli u Osijek.

Slučaju koji je ušao već u 17-tu godinu ne vidi se kraj. Gdje će se Glavašu presuditi odlučit će Visoki kazneni sud. A upravo je šefa toga suda Glavaš prijavio USKOK-u. Predsjednik Visokog kaznenog suda još se na sve nije oglasio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gost RTL-a Danas je Glavašev odvjetnik i sin, Filip Glavaš. Filip Glavaš kaže kako je teško reći ovaj odlazak u Uskok promijeniti sudski proces. Sam nije upoznat s detaljima kaznene prijave. 

''Svjestan sam da se njegov današnji potez dovodi u koleraciju s našim prijedlogom o prenosu mjesta nadležnosti. Da me pitao za savjet u ovoj situaciji, savjetovao bi mu da to ne radi danas  jer smatram da nema potrebe da se takav njegov potez dovodi u koleraciju s podnesenim zahtjevom'', kazao je Glavaš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je činjenicu da je odvjetnik, ali i sin svog branjenika. 

''Nalazim se u pomalo čudnoj situaciji da sam istovremeno i sin i branitelj u kaznenom postupku. Mogu reći da me sluša, ali isto tako kad ne želi čuti neki negativan odgovor, ni ne pita za mišljenje'', opisao je odvjetnik.

Proces traje već 17 godina. Glavaš kaže kako ta činjenica sve govori.

''Nadzire li se kraj? Teško mi je to prognozirati, ali mogu reći da mi, kao obrana, činimo sve kako bi  maksimalno ubrzali taj postupak. I kako bi se što prije okončao. Upravo u tom smjeru smo išli sa prijedlogom promjene nadležnosti. Osječki sud je i mjesno nadležan s obzirom na mjesto počinjenja djela za koje se tereti'', rekao je Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On vjeruje da bi suđenje u Osijeku biti učinkovitije, efikasnije i ekonomičnije. 

''Mogu reći i da će biti pravednije. Ako Visoki kazneni sud nakon svih događanja ne vidi problem da se gospodinu Mamiću i drugima nastavi suditi u Osijeku. Ne vidim u čemu je problem da se i Branimiru Glavašu sudi u Osijeku'', izjavio je odvjetnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pogledajte u prilogu. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo