Felić: Smještaju mi! Nisam mogao 'skinuti' Registar

'Radio sam na poslovima mobilizacije i imao uvid u dokumente, no niti sam mogao niti sam htio 'skinuti' Registar branitelja', kazao je Enes Felić nakon što mu je policija pretresla stan.

14.4.2010.
14:05
VOYO logo

arti-201004140109006"Pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću tvrdim da mi je smjestio državni tajnik u Ministarstvu obrane Željko Goršić", izjavio je Enes Felić nakon što je policija završila pretres njegovog stana i podruma, te se prebacila na automobil ispred zgrade, doznaje radio Mrežnica.

"Radio sam na poslovima mobilizacije i imao uvid u dokumente, no niti sam mogao niti sam htio 'skinuti' Registar branitelja", kazao je kratko Felić okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radio Mrežnica neslužbeno doznaje da su Feliću oduzete igre za računalo te neke fotografije.

Nakon što su čuli vijest na Radio Mrežnici, pred zgradom u kojoj se nalazi Felićev stan počeli su se okupljati Felićevi prijatelji i poznanici ogorčeni onime što se zbiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odavanje službene tajne

"Što će mi odvjetnik, pa nisam ni za što kriv. Mogu me staviti na detektor laži sljedeća 365 dana i ništa neće doznati. Pozivam i Goršića na detektor laži, neka priča svemu što mi je radio protekolih deset godina", kazao je Felić.

Potvrdio je novinarima da se istražitelji na nalogu za pretres pozivaju na članak kaznenog zakon u kojem ga se sumnjiči za odavanje službene tajne, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u jutarnjim satima djelatnici vojne i temeljne policije stigli su u stan Enesa Felića, donedavnog djelatnika karlovačkog Ureda za obranu, odnosno djelatnika MORH-a, doznaje Radio Mrežnica. cate-201004140354004

Naime, došli su pretresti njegov stan u sklopu akcije otkrivanja onih koji su na internetu objavili Registar hrvatskih branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Felić je poznat Karlovčanima jer je tijekom ratnih godina igrao bitnu ulogu na području Grada Karlovca upravo kao zaposlenik Ureda za obranu, a za svoj doprinos odlikovan je više puta.

Kako doznaje KAportal.hr, u Karlovcu su počela i prva uhićenja, a njihov izvor tvrdi da je prva uhićena bivša pročelnica karlovačkog Ureda za obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretres stana uslijedilo je nakon što je Felić početkom tjedna reporteru Jutarnjeg lista ispričao kako na poslu, u karlovačkom Uredu za obranu, proživljava mobbing i diskriminiranje na nacionalnoj osnovi koje provodi državni tajnik Željko Goršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list je u utorak MORH-u uputio upit u vezi sa slučajem Felić, a već je srijedu u njegov stan u Karlovcu upala policija, piše Jutarnji list.

Ministarstvo obrane odlučno je opovrgnulo optužbe svojeg djelatnika Enesa Felića da iza policijske premetačine njegova stana u sklopu istrage o objavi dijela registra branitelja stoji državni tajnik MORH-a Željko Goršić te da je na poslu bio diskriminiran na nacionalnoj osnovi jer je Bošnjak. "Odlučno odbacujemo sve optužbe. U MORH-u nema nikakve diskriminaciji ni prema kome, ni prema spolu ni prema nacionalnoj pripadnosti ili bilo kojoj drugoj osnovi", izjavio je za Hinu zamjenik načelnika Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a pukovnik Dražen Jonjić. Opovrgnuo je i Felićevu optužbu da je na radnome mjestu u karlovačkom Uredu za obranu bio žrtva dugogodišnjega mobinga i šikaniranja te da zbog svoje nacionalne pripadnosti nije mogao napredovati (Hina)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004120474006 arti-201004090412006 arti-201004080024006 arti-201004080434006 arti-201004120474006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo