Slučaj na sudu / Fantomski namještaj za obnovu Gunje: 410.000 kuna plaćeno - stolovi, stolice i pločice nikad isporučeni

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Vlasnik dvije tvrtke koje su s Općinom Gunja sklopile ugovor Svetko Bagarić obećao je vratiti novac, što se ni nakon tri tjedna od obećanja nije dogodilo

24.10.2017.
17:41
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Općina Gunja platila je 410.000 kuna za kupnju namještaja od tri tvrtke iz Zagreba. Riječ je o stolovima, stolicama i pločicama namijenjenima za Društvenim dom u Gunji, no, namještaj nikad nije dopremljen, zbog čega je cijeli slučaj na sudu. "Nama je 410.000 kuna velik novac, više od deset posto godišnjeg proračuna, kazao načelnik Gunje Anto Gutić za 24sata.

Novi je to skandal vezan uz obnovu Gunje, koja je stradala u strahovitim poplavama prije tri i pol godine. U javnost su dosad izašli podaci o preplaćenim ugovorima za obnovu, čime se bavi DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Gunji je sagrađen novi društveni dom, uz pomoć donacija tvrtki i države. Ukupna vrijednost pet milijuna kuna. Bivši načelnik Hrvoje Lucić potpisao je tri ugovora za opremu, sve plativši unaprijed. Ugovori su sklopljeni s tvrtkama Bagsoil, Bagarić promet i Hemateks, a ukupna vrijednost istih iznosi 410.000 kuna.

"Ništa od toga nije dostavljeno iako je plaćeno unaprijed", kaže novi načelnik Anto Gutić (HDZ).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redakcija 24sata kontaktirala je spomenute tvrtke, tražeći njihovo objašnjenje. Otkrili su da se vlasnik dvije tvrtke Svetko Bagarić ispričao Općini, obećavši vratiti novac. Što se ni nakon tri tjedna od dotičnog obećanja nije dogodilo. Tvrtka Hemateks nije se javljala na upite.

Bivši načelnik Lucić tvrdi da su pločice dostavljene, ali nisu korištene za uređenje Društvenog doma zbog izmjene projekta, pa su podijeljene. Novi načelnik, pak, tvrdi da nema niti jednog odkumenta da su pločice isporučene, kao niti dokaza da su podijeljene. "Da to postoji, i tvrtka bi mogla dostaviti potvrdu o isporuci, ali nije", zaključuje načelnik Gutić za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo