neki se prave da problem ne postoji /

Epidemija ušiju među osnovnoškolcima u Osijeku, roditelji napali ravnatelje jer se djeca iz škole uporno vraćaju s 'mutantima od ušiju'

Image
Foto: Thinkstock

Dok ravnatelji nekih škola ovom problemu pristupaju odgovorno pa su o pojavi ušiju obavijestili sve učenike i roditelje, neki se prave da problem ne postoji

16.12.2016.
7:54
Thinkstock
VOYO logo

U osječkim osnovnim školama ponovno se pojavila epidemija ušiju, piše Glas Slavonije.

Dok ravnatelji nekih škola ovom problemu pristupaju odgovorno pa su o pojavi ušiju obavijestili sve učenike i roditelje, neki se prave da problem ne postoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da škole ignoriraju taj problem, jer u školi mog sina to traje već mjesec dana. Za vikend mu očistim kosu od ušiju, a u ponedjeljak se vrati kući iz škole s novima, crnohumorno bih mogla reći s “mutantima od ušiju”. Ponovno mu očistim kosu od ušiju, ode dijete ujutro u školu čiste, mirisne, oprane i očišćene kose, a kad se u 14 sati vrati kući, po glavi mu hodaju uši. I tako iz dana u dan cijeloga mjeseca", kazala je Glasu Slavonije majka jednog osnovca koja se s ovim problemom neuspješno bori već tjednima.

Dodaje kako je u osnovnu školu koju pohađa njezin sin došla medicinska sestra, “pregledala djecu bez češlja” i zaključila da ušiju nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije prof. dr. sc. Josip Milas kaže kako im stižu dojave iz škola da ušiju ima. On smatra da se najčešće radi o neodgovornosti pojedinih roditelja koji ne poduzimaju mjere da ušljivost zaustave. Ušljivost se, kaže, pojavljuje u pravilu kod djece nižeg socioekonomskog statusa.

Epidemiolog dodaje kako bi ravnatelji škola trebali poduzeti mjere prema neodgovornim roditeljima, odnosno obavijestiti o tome Centar za socijalnu skrb i vidjeti u kakvim uvjetima djeca žive i u čemu je problem da ih roditelji ne očiste od ušiju.

"Tu se pojavljuje problem i što onda druga djeca koja su stalno izložena riziku da od njih dobiju uši počinju pokazivati agresiju prema njima", kazao je dr. Milas za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo