CAPPELOV ODLAZAK JE UDARAC / ENGLESKA

Image

Englezi su se suvereno prošetali kroz kvalifikacije, a manje probleme zadali su im tek Crnogorci. To je dobra vijest, no loša je da su u godini europskog prvenstva promijenili izbornika. Capella je zamijenio Roy Hodgson, čiji je izbor engleska javnost dočekala na nož.

21.5.2012.
19:55
VOYO logo

Za Englesku se često govori kako je kolijevka nogometa pa stoga i ne čudi što su 1863. godine osnovali najstariji nogometni savez na svijetu. Gordi Albion je, poput Francuza, čak 13 puta nastupio na Svjetskom prvenstvu te sedam puta na EURO-u. Najradije se prisjećaju 1966. godine kada su kao domaćini proslavili jedini naslov svjetskih prvaka.

Do svoje najuvjerljivije pobjede u povijesti došli su protiv Irske (13:0), ali daleke 1882. godine, dok ih najviše boli poraz od mađarske Lake konjice (7:1) predvođene legendarnim FerencomPuskasom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod palicom talijanskog lisca FabijaCapella Englezi su završili kvalifikacije bez poraza , a manje problem zadali su su im tek Crnogorci i Švicarci s kojima su remizirali (0:0) i (2:2). Ipak, samo četiri mjeseca prije EURO-a Capello je napustio kormilo reprezentacije, a na njegovo mjesto došao je Roy Hodgson, što engleska javnost nije dočekala s oduševljenjem.

Image
Foto: AP

Nakon kvalifikacija odigrali su tri prijateljske utakmice u kojima treba izdvojiti pobjede protiv aktualnih europskih i svjetskih prvaka Španjolaca (1:0) te protiv Švedske (1:0), ali gorak okus u ustima ostavio je posljednji poraz od Nizozemske (2:3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razlog radi kojih su Englezi posebni jest to što svi njihovi nogometaši nastupaju u isključivo engleskim klubovima pa se radi o kombinaciji najboljih igrača Premiershipa kao što su Hart, Cole, Downing, Barry, Terry, Lampard, Gerrard, Walcott i Rooney.

Njihove najveće uzdanice su zasigurno Unitedov Wayne Rooney, Liverpoolov Steven Gerrard te Chelseajev trojac Ashley Cole, John Terry i Frank Lampard.

RASPORED:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska - Francuska, 11. lipnja

Engleska - Švedska, 15. lipnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska - Ukrajina, 19. lipnja

POPIS IGRAČA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Joe Hart (Manchester City), Robert Green (West Ham United), John Ruddy (Norwich City)

Obrana: Leighton Baines (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Manchester United), Joleon Lescott (Manchester City), John Terry (Chelsea)

Vezna linija: Gareth Barry (Manchester City), Stewart Downing (Liverpool), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), James Milner (Manchester City), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Scott Parker (Tottenham Hotspur), Theo Walcott (Arsenal), Ashley Young (Manchester United)

Napad: Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur), Wayne Rooney (Manchester United), Daniel Welbeck (Manchester United)

Izbornik: Roy Hodgson

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo