'Kao smak svijeta' / Eksplodirala trafostanica u Osijeku: Velik dio grada ostao bez struje

Image
Foto: Ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL

'Tako jako je eksplodiralo da sam mislila da je smak svijeta. Vidjela sam dim kako suklja iz trafostanice', ispričala je svjedokinja

25.8.2018.
10:37
Ilustracija/Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Sinoć oko 23 sata eksplodirala je trafostanica u Šarengradskoj ulici u Vatrogasnom naselju u Osijeku, javlja Glas Slavonije.

Reagirali su vatrogasci, kao i policija te djelatnici HEP-a. Velik dio Osijeka ostao je bez struje. Srećom, u eksploziji nitko nije ozlijeđen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako jako je eksplodiralo da sam mislila da je smak svijeta. U tom trenutku nestalo je struje, a onda sam čula ljude ispred kuće. Izašla sam i vidjela kako dim suklja iz trafostanice", kazala je svjedokinja za Glas Slavonije.

Nedugo nakon eksplozije Osječani su ponovo mogli koristiti električnu energiju, no djelatnici HEP-a su otvorili trafostanicu i ponovno isključili struju u dijelu Vatrogasnog naselja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše problema nakon nestanka struje imali su vatrogasci čiji je sistem pao, pa nisu mogli preko njega funkcionirati, ostao je jedino analogni sustav za broj 193. Prema nepotvrđenim informacijama u isto vrijeme došlo je do eksplozije još jedne trafostanica na gradskom području.

Uzrok eksplozije utvrdit će se očevidom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo