kriza u najvećoj domaćoj kompaniji /

RTL-ova ekskluzivna anketa: građani ne žele da Vlada spašava Ivicu Todorića!

Sutra u Saboru Vladin plan B za spašavanje Agrokora, a žele li građani da oni koje su birali na Agrokor i troše njihov novac - donosi eksluzivna anketa RTL-a

4.4.2017.
18:38
VOYO logo

Daleko najviše građana, gotovo polovica, za krizu u Agrokoru krivi - gazdu. Dakle, glavnim krivcem za stanje u kojem se našao Agrokor građani smatraju vlasnika Ivicu Todorića, njih 46 posto.

19 posto ih smatra da je kriva politika Franje Tuđmana o 200 bogatih obitelji - i to smatra najmanje petina birača svih stranaka - osim HDZ-a - čijih glasača koji krive Tuđmana ima svega 3 posto. Da su krive sve dosadašnje vlade misli 17 posto građana, a banke i kreditore glavnim krivcem smatra njih 7 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali ili ne znaju ili nemaju stav.

Odgovor na pitanje podržavaju li odluku o donošenju posebnog zakona kojim se spašava Agrokor Vladi se neće baš svidjeti. Čak 55 posto u potpunosti ili uglavnom NE podržava takav zakon, malo više od trećine - njih 36,5 posto - ga podržava, a 9 posto nema stava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji podržavaju zakon to čine mahom zbog spašavanja radnih mjesta i gospodarstva, a oni koji ga ne podržavaju kažu da se njime spašava Todorića, da je on sam kriv i da mora snositi posljedice.

Kako bi građani riješili problem?

Ponudili smo im više opcija, a njih više od polovice definitivno se izjasnilo kako je rješenje u novoj upravi i novim vlasnicima. Pritom ih najviše, 31 posto, smatra da bi novi vlasnici trebali podijeliti koncern na više poduzeća, a njih 24 posto pak misli da bi Agrokor trebao dobiti novu upravu i vlasnike, ali ostati cjelovit.

18 posto građana rješenje vidi u stečaju Agrokora s preustrojem i nastanku novih poduzeća bez Ivice Todorića, a samo 8,5 posto ljudi je za podržavljenje, odnosno nacionalizaciju Agrokora. Još manje, samo 3 posto glasalo bi za likvidaciju, odnosno gašenje koncerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike