GLEDAJTE GA OD SUTRA /

EKSKLUZIVAN SPECIJAL RTL.HR-a Donosimo priču vatrogasaca na drugu obljetnicu zagrebačkog potresa: 'Šećeraš je, u kolicima. Moraš dalje... Što sad?'

Otkrijte koja je tajna plave vatrogasne bilježnice na kojoj nisu dali da se napiše riječ Godzilla i zašto su dan prije potresa mislili da im ne može biti gore. A bilo je...

21.3.2022.
16:00
VOYO logo

"Izvukli smo staricu iz potkrovlja, bila je u kolicima, šećeraš. Izvadiš je vani na sigurno. I što sad? Moraš ići dalje na intervenciju, a ne možeš je ostaviti...", dio je ovo sjećanja zagrebačkih vatrogasaca o danu koji za njih kao da nije imao kraja. 

Prije dvije godine, 22. ožujka Zagreb je u 6.24 pogodio razorni potres jačine 5,5 stupnjeva po Richteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je bio normalan dan, bilo bi stotinu mrtvih... Sreća nas je pomazila, nedjelja, lockdown, rano jutro, ceste prazne... Inače je u to vrijeme ispod hotela Westin stotinjak ljudi, čekaju taksi, tramvaj, vraćaju se iz izlaska. Taj dan nije bilo nikog, a s Westina su popadale tone stakla...", samo je jedna priča. 

U Savskoj 1 u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba u trenutku udara potresa sat na zidu je stao. Prošlo je svega par minuta kad su sirene proparale zvukom zagrebačkih ulica. Prva intervencija - Petrova bolnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na drugu obljetnicu od velikog zagrebačkog potresa, koji je odnio život djevojčice i promijenio život na tisuće ljudi kojima su se domovi urušili, donosimo potresne priče vatrogasaca s toga dana.

Otkrijte sutra u našem filmu "193 was here" trenutke koje će zagrebački vatrogasci pamtiti za život, dramatične priče spašavanja, zašto misle da nas je sreća pratila taj dan i koja je tajna plave vatrogasne bilježnice na kojoj nisu dali da se napiše riječ "Godzilla". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo