DVA TJEDNA ZA STOLOM: / Na pregovorima s Mostom neće biti ni Karamarko ni Milanović

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec
17.11.2015.
6:58
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

Iz Mosta su poručili kako će od danas pregovarati s obje strane i to najprije o reformama, pa tek onda o funkcijama. Zanimljivo je spomenuti kako na pregovorima s Mostom neće sudjelovati ni Zoran Milanović ni Tomislav Karamarko, objavio je RTL.

Image
MOST POTVRDIO DA ŽELI U IZVRŠNU VLAST: /

Poslali poruku HDZ-u i SDP-u

Image
MOST POTVRDIO DA ŽELI U IZVRŠNU VLAST: /

Poslali poruku HDZ-u i SDP-u

Važna, ali ne i presudna podrška

Uoči današnjeg početka pregovora koji će, po svemu sudeći, biti dugi i iscrpljujući lijevi blok okupljen u koaliciji Hrvatska raste i predvođen SDP-om dobio je jučer prilično značajnu podršku zastupnika nacionalnih manjina. No, i s njima, kao i s trojicom zastupnika IDS-a te Radimirom Čačićem koji je također najavio da će svoj glas dati koaliciji Hrvatska raste, Milanović još uvijek nema dovoljan broj zastupničkih ruku odnosno mandata koji bi mu jamčio dobivanje mandata za sastavljanje vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je bitno da je opće opredjeljene da se podrži koalicija Hrvatska raste, a za potpise još trebaju konzultacije s organizaicjama koje su predložile nacionalne manjine", rekao je za RTL zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin.

Milanović 'skroman i realan'

Zastupnici SDSS-a opovrgli su, pak, napise u medijima prema kojima ih srpski premijer Aleksandar Vučić nagovara na koaliranje s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakvih pritisaka niti prema meni niti drugim članovima rukovodstva nije bilo ni od koga, a najmanje od predsjednika Vlade Republike Srbije", naglasio je Milorad Pupovac.

Prije sjedanja za pregovarački stol, šef SDP-a kazao je kako je po pitanju dobivanja mandata za vođenje zemlje "puno skromniji i realniji od političkih suparnika koji se razmeću danonoćno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba mi podrška Mosta", rekao je.

Karamarko neodređen

S druge strane, šef HDZ-a kaže kako "očekuje dobar nastavak razgovora".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito se kolege iz MOST-a žele uvjeriti koliko smo mi za reforme o kojima oni pričaju a mi ne samo da smo za reforme nego smo i temeljito pripremili kroz dvije godine", kazao je Karamarko.

Na pitanje je li spreman odustati od premijerske funkcije ako bi to značilo pridobivanje Mosta na stranju Domoljubne koalicije, Karamarko je odgovorio ne odveć konkretno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam spreman napraviti sve što je dobro za Hrvatsku. Nemojte inzistirati na tome, jer je to stvar dogovora, a ne trenutnih odluka na ulici."

Vijesti.hr / Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo