BILI SU U STRAVIČNIM UVJETIMA / Alfa i Balto traže topli dom. Još su malo uplašeni, ali svaki dan sve više vjeruju ljudima

Image
Foto: Facebook

Sjećate li se slučaja iz Stobreča gdje je krajem ožujka 69 životinja pronađeno u jako lošim uvjetima? Protiv psihijatra koji se u tom splitskom naselju bavio uzgojem pasa, podignuta je kaznena prijava, a istraga još uvijek traje

28.5.2024.
12:36
Facebook
VOYO logo

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavio je na svojoj Facebook stranici apel za udomljavanje dva psa koja su udomljena zajedno s kujicom nakon što je psihijatru iz Stobreča oduzeto 69 pasa jer ih je držao u lošim uvjetima. Njihovu objavu prenosimo u cjelosti:

"Sjećate li se slučaja iz Stobreča gdje je krajem ožujka 69 životinja pronađeno u jako lošim uvjetima? Protiv psihijatra koji se u tom splitskom naselju bavio uzgojem pasa, podignuta je kaznena prijava, a istraga još uvijek traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Mi smo prema dogovoru s veterinarskom inspekcijom 18. travnja u Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba primili kujicu s dva šteneta. Bili su u jako lošem psihičkom stanju. Pokazivali su znakove velikog straha od ljudi. Odmah su cijepljeni i očišćeni od parazita, no nakon četiri dana boravka u izolaciji ispostavilo se da je štenad bila zaražena parvovirusom. Zbog toga je jedno štene umrlo, a drugo smo izliječili u suradnji s kolegama na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi se kujica Alfa i štene Balto osjećali što sigurnije, povlačili su se u unutrašnjost boksa. Svaki susret s ljudima izazivao im je ogromnu nelagodu, pa smo odlučili sve raditi polako i s mnogo strpljenja. Kad smo osjetili da su se psi navikli na našu prisutnost, naš timaritelj Ivan počeo je ulaziti u njihov boks i davati im hranu. Vjerovali su mu i iz dana u dan se kraj njega osjećali sve opuštenije. U takvim situacijama ništa se ne smije raditi na silu, pa smo strpljivo čekali da nam psi sami počnu prilaziti. Kako su postajali sve sigurniji i znatiželjniji, okuražili su se dolaziti nam. Bio je to dobar znak! Znali smo da uz kvalitetne poticaje mnogo toga mogu postići.

Image
festival pasa svih vrsta /

Centar Zagreba postao oaza za sve njuške! Poslali i važnu poruku: 'Cilj nam je podići svijest za udomljavanje'

Image
festival pasa svih vrsta /

Centar Zagreba postao oaza za sve njuške! Poslali i važnu poruku: 'Cilj nam je podići svijest za udomljavanje'

Njihovu daljnju socijalizaciju nastavila je naša trenerica pasa Marija. Prvo je počela raditi s Alfom, a potom i s Baltom. Prihvatili su je kao svoju od prvog dana. Ona se oduševila njihovom željom za učenjem i brzinom kojom svladavaju nove stvari. Trebao im je samo čovjek koji će prepoznati njihov potencijal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook

Alfa ima šest godina, a Balto četiri mjeseca. Oboje su jučer uređeni i sada su spremni za privremeno udomljenje. I dalje su oprezni, no bit će jako privrženi svojem čovjeku, pogotovo Balto koji je s nama počeo graditi zdrav odnos s ljudima.

Za privremene udomitelje tražimo ljude koji imaju iskustva u radu sa psima. Oni trebaju slobodu, ali i posvećenost ljudi koji će im zadavati zadatke, izvoditi ih u šetnje i s njima se igrati.
Psi će na privremenom udomljenju biti do okončanja postupka koji se vodi protiv njihova vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da postoje tvrdnje da psi nose gene vuka, na Veterinarskom se fakultetu radi istraživanje njihovih gena kojima će se to potvrditi ili opovrgnuti.

Ako Alfi ili Balti možete pružiti privremeno udomljenje kakvo im je potrebno, javite nam se na e-adresu: udomljavanje@dumovec.hr", stoji u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Osječki Azil potiče ljubav i udomljavanje pasa novogodišnjim psećim kalendarom

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo