VAŽNI PROJEKTI /

Dubrovnik dobiva novi dom umirovljenika, senzorni park, te još brojne druge sadržaje za sve uzraste

Image
Foto: dubrovački dnevnik

Zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić danas su u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika predstavili projekte društvene infrastrukture.

13.12.2016.
12:50
dubrovački dnevnik
VOYO logo

Tatjana Šimac Bonačić govorila je o infrastrukturnim projektima koji su završeni, onima koji su u tijeku, te projektima koji se planiraju za 2017. godinu.

'Kraj godine je prilika da rezimiramo ono što je učinjeno, te prikažemo nove planove. Projekti društvene infrastrukture su iznimno bitni, te su smisao lokalne samouprave', kazala je Šimac Bonačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekte društvene strukture podijelili su na tri glavna cilja. Prvi se odnosi na strategiju razvoja vrtića, drugi cilj je da svaki dio gradskog i šireg gradskog područja ima igraonice za djecu i sadržaje sa sve ostale uzraste, a treći cilj je jednosmjenska nastava.

'Trenutno u dubrovačkim vrtićima ima 1900 djece i nema liste čekanja', kazala je zamjenica gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navela je brojku od 105 projekata, od kojih je 79 već završeno, što govori o ozbiljnosti i učinkovitosti ljudi koji na njima rade.

U 2017. godini planiraju nova ulaganja, a Šimac Bonačić je ovom prilikom navela tri veća projekta. Riječ je o dogradnji Dječjeg vrtića Palčica u koji se planira uložiti 11,5 milijuna kuna čime bi se povećali kapaciteti, te bi se dobilo osam novih grupa.

Više o projektima pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo