Državne nekretnine objavile na što je sve potrošen novac u vili na Hvaru oko koje su 'zaratili' Banožić i Milanović

Image
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Konkretno, za Vilu Kovač na Hvaru u 2020. je rađena planirana i potrebna sanacija terase i hidrantske mreže te radovi na održavanju objekta

10.2.2022.
14:10
Marko Prpić/PIXSELL
VOYO logo

Tvrtka Državne nekretnine očitovala se o adaptaciji vile Kovač, državne rezidencije na Hvaru, koja je postala predmet spora ministra obrane Marija Banožića i predsjednika Zorana Milanovića.

Banožić je poručio da je Milanović odgovoran za trošenje "stotina tisuća kuna" za obnovu svog omiljenog državnog ljetovališta 2020. godine, na što je stigao odgovor s Pantovčaka da predsjednik nema s time ništa. No, ujedno je zatražio istragu na što su onda potrošena silna sredstva i to u to vrijeme kada je upravo Banožić bio resorni ministar državne imovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ovo je državna vila na Hvaru oko koje se svađaju Milanović i Banožić: Dan u sezoni - 15 tisuća kuna

Image

Ovo je državna vila na Hvaru oko koje se svađaju Milanović i Banožić: Dan u sezoni - 15 tisuća kuna

Iz Državnih nekretnina naveli su što je i koliko koštalo prilikom obnove vile na Hvaru:  

"Za Vilu Kovač na Hvaru u 2020. je rađena planirana i potrebna sanacija terase i hidrantske mreže te radovi na održavanju objekta, odnosno građevinsko-obrtnički radovi u svrhu sprečavanja od štete, zaštite od požara i propadanja objekta izloženog vremenskim uvjetima, sveukupnog iznosa oko 190.000 kn, a prema planiranome u 2018. godini. U 2021. je započet i projekt sanacije vanjske stolarije i sanitarnog čvora. U 2020. i 2021. iznos ulaganja u obnovu inventara namijenjenog državnim rezidencijama, smještenog u Vili Kovač, sukladno planiranom od strane nadležne službe u 2019. i 2020., iznosio je oko 170 tisuća kuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navode kako društvo posluje prema godišnjim planovima poslovanja, planovima javne nabave te radi sve u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi. Dakle, ne prema nečijim narudžbama pa tako ni predsjednika Milanovića. 

"Unatoč navedenome, niz aktera unazad više od mjesec dana kontinuirano na medijskoj sceni pokušava Društvo koristiti u dnevnopolitičke svrhe, čemu smo osobito svjedočili kada je riječ o korištenju službenih stanova i njihovom održavanju.

Državne nekretnine ulažu u stanove za službene potrebe i rezidencijalne objekte u svrhu održavanja i sprečavanja od propadanja te povećanja vrijednosti nekretnina", poručili su. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo