Jovanović: Učenici ne razumiju što čitaju

24.5.2012.
16:28
VOYO logo

Naime, Jovanović je nakon sastanka s Goranom Sirovatkom, ravnateljem Centra za vrednovanje visokog obrazovanja, kazao kako je oformio skupinu profesora koji će u petak rješavati ispit iz Hrvatskog jezika, a kojeg su u srijedu polagali maturanti na državnoj maturi. Rezultati njihove analize će biti objavljeni u ponedjeljak, a ovisno o tim rezultatima i rezultatima ispita koje su rješavali maturanti neka pitanja će možda biti poništena.

"Mnogi su me maturanti i njihovi roditelji zvali i žalili se da pitanja nisu objektivni pokazatelj znanja. Ja to ne mogu reći jer ih nisam vidio niti pisao. Za sutra smo skupili ekipu profesora i pisaca koji će riješiti ispit i kazati kako im se čini, a onda ćemo vidjeti hoćemo li neka pitanja uzeti u obzir", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maturantima najveći problem čitanje s razumijevanjem

Sirovatka je ministru donio ispite te je kazao kako su ih napisali profesori srednjih škola te kako se najveći problem maturantima pokazalo čitanje s razumijevanjem.

Ministar Jovanović potvrdio je da su istraživanja pokazala kako učenici ne razumiju što čitaju te ne znaju primijeniti Matematiku i Prirodoslovlje u životu. Dodao je da su zakinuti maturanti strukovnih škola te da će iduće godine biti odvojene državne mature za gimnazijalce i strukovnjake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo