NOVO 'LICE S NASLOVNICE' / Doznajte sve detalje o Severininim uspjesima i iskušenjima!

U novoj epizodi dokumentarnog serijala 'Lice s naslovnice' Severinin ujak, Ivan Lela, upoznat će nas sa Severininom obitelji i njezinim djetinjstvom, posebice periodom kada je kao dijete dolazila u posjet baki i djedu.

1.2.2014.
18:10
VOYO logo

Bila ona poznata kao Sevka, Seve Nacionale ili Djevojka sa sela, Severina je najpopularnija glazbenica s milijunskim nakladama izdavača zvuka, koja pomiče granice hrvatske estrade, seks simbol i fenomen! RTL-ova emisija 'Lice s naslovnice' u nedjelju, 2. veljače, donosi sve detalje o Severininim glazbenim počecima, poslovnim i privatnim uspjesima i iskušenjima koje će ispričati njezini rođaci, prijatelji, nekadašnji i sadašnji najbliži suradnici.

U novoj epizodi dokumentarnog serijala 'Lice s naslovnice' Severinin ujak, Ivan Lela, upoznat će nas sa Severininom obitelji i njezinim djetinjstvom, posebice periodom kada je kao dijete dolazila u posjet baki i djedu s majčine strane u Umljanoviće, selo u okolici Čavoglava. Severinini prijatelji, Alenka Marina, Nena Žeravica i Toni Kešić prisjetit će se zajedničkog perioda života kada su, kao tinejdžeri, polazili glazbenu školu u Splitu te plesali, pjevali i glumili u legendarnom KUD-u 'Mozaik' koji je vodila Lepa Smoje, a Severinina rođakinja, Nensi Kulušić Glavinić, Bahrija Golubović, autor i voditelj radijske emisije 'Demo X', ispričat će nam kako su izgledali njezini prvi nastupi pred publikom, o odlascima na glazbena natjecanja, završavanju škole, glazbenim idolima Saši Lošiću i Bruceu Sprinsteenu čiji je poster jednom poderala na komadiće i pojela, te snimanju prvog pravog albuma u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

„Imali smo dogovoren ugovor s jednom njemačkom diskografskom kućom. Dobili smo predujam za album koji je Tajči trebala snimiti na njemačkom. Međutim, na sam dan potpisivanja ugovora, Tajči nam je javila da odlazi u Ameriku. Zrinko Tutić je u tom trenutku, kao zamjenu za Tajči, predlagao tada 17-godišnju Severinu koju je gledao u glazbenoj emisiji. Nikši Bratošu i meni ona tada nije bila ništa posebno, no ipak se Tutić htio naći s njom.“, prisjetio se glazbeni menadžer Edvin Softić trenutka kada je prvi put čuo za Severinu.

Nakon upoznavanja s Tutićem, Severina je snimila albume na kojem su se našle njezine velike uspješnice 'Moja prva djevojka', 'Dalmatinka', 'Moja stvar', 'Djevojka sa sela'... No, bilo je to i turbulentno razdoblje njezinog života kada je morala paziti na svaki detalj ugovora s glazbenim magnatom zbog kojeg je Tutić na kraju završio na sudu te izgubio spor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Severina je zasigurno jedna od najpoznatijih i najslušanijih hrvatskih pjevačica čiji hitovi i koncerti vrhunske produkcije već godinama zabavljaju mnoge ljude diljem regije, a i šire. No pojedini događaji iz njezine prošlosti nisu pozitivno odjeknuli u javnosti, kao npr. pjevanje na vjenčanju kriminalca, sporni video uradak, suradnja s Goranom Brezovićem, pjevanje na stranačkim skupovima…

O njezinom glazbenom uspjehu, rasprodanim koncertima, izletima u kazališne vode, pa čak i o njezinom privatnom životu svoj komentar dat će redatelj Tomaž Pandur, glazbeni kritičar Zlatko Gall, skladatelj Goran Bregović, teatrologinja Mani Gotovac te menadžer Tomislav Petrović, a sve će biti popraćeno video snimkama njezinih prvih i najzanimljivijih nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne propustite pogledati 'Lice s naslovnice' o Severini Vučković, u nedjelju 2. veljače u 21:50 sati na RTL Televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo