DOZNAJEMO NOVE POTEZE MILANOVIĆEVOG SURADNIKA: / Istraga zbog putnih naloga ide dalje, Saucha želi na slobodu

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
13.2.2017.
22:36
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U nešto manje od dvije i pol godine, Saucha je izvukao oko 550 tisuća kuna.

Nakon nalaza revizije USKOK je odlučio pokrenuti postupak protiv bivšeg prvog suradnika Zorana Milanovića jer vjeruje da je upravo on odgovoran za izvlačenje tog novca. Milanović je u međuvremenu u više navrata izjavio kako ništa o sumnjivim putnim nalozima ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIJE MU LAKO...': /

Saucha teško podnio prvu noć u Remetincu, poziv za svjedočenje dobit će i Milanović?

Image
'NIJE MU LAKO...': /

Saucha teško podnio prvu noć u Remetincu, poziv za svjedočenje dobit će i Milanović?

Iskaz tajnice tereti Sauchu

I dok Saucha negira krivnju, jedna od tajnica iz bivšeg Milanovićevog ureda izjavila je istražiteljima da joj je naređivao izradu punih naloga i isplatu dnevnica za putovanja na koja savjetnici nikada nisu išli. Tako je na imena Siniše Petrovića, Nevena Budaka i Slavka Goldsteina izvučeno oko 25 tisuća kuna mjesečno. Grafolozi su također u međuvremenu potvrdili da su potpisi na spornim putnim nalozima upravo Sauchini.

Bez žalbe na odluku USKOK-a

Obrana saborskog zastupnika SDP-a kojem je u petak rano ujutro skinut imunitet upravo zbog ove istrage i pritvaranja, odlučila je da neće ulagati žalbu na odluku USKOK-a da protiv njega pokrene postupak. To bi, naime, dodatno produžilo proces, a budući da se nalazi u istražnom zatvoru u Remetincu Sauchi to nije u interesu. Istražni zatvor određen mu je kako ne bi utjecao na svjedoke. Izdvojeno je sedam imena bivših Sauchinih suradnika za koje se vjeruje da bi mogli potpasti pod njegov utjecaj, dok u odnosu na ostale svjedoke te bojazni nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbili mu jamčevinu

Na to sudsko rješenje Sauchine odvjetnice Aleksandra Horvat i Ivana Saucha ipak će uložiti žalbu. Naime, bivšem predstojniku uskraćena je mogućnost da se tijekom istrage brani sa slobode uz uplaćeno jamstvo. Ponudio je jamčevinu od milijun i pol kuna u nekretninama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo