Istraga zbog pranja novca /

Doznajemo! Evo kakva je veza Zdravka Mamića s velikom policijskom akcijom u Sloveniji

Image
Foto: PIXSELL, arhiva

Riječ je o velikoj akciji u koju je neposredno uključen i bjegunac od hrvatskog pravosuđa

4.10.2018.
17:40
PIXSELL, arhiva
VOYO logo

Slovenska policija danas je objavila kako Nacionalni ured za istrage (NBI) u suradnji s Hrvatskim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (USKOK) pretražuje tvrtke, poslovne prostore i stanove šestoro osoba na području Ljubljane, Kopera i Maribora, kao i na teritoriju Hrvatske, u sklopu istrage zbog sumnji u pranje novca i zlouporabu položaja.

Riječ je o velikoj akciji u koju je neposredno uključen i bjegunac od hrvatskog pravosuđa, nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora zbog izvlačenja novca iz gradskog kluba Dinamo - Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo, jedan od glavnih aktera najnovije slovenske policijske akcije je Sandro Stipančić – koji je s Mamićem optužen u Hrvatskoj oko transfera igrača koji su se provodili preko off shore komapnije Bars and Bell.

Stipančić je također jedan od osumnjičenih u istrazi protiv Zdravka Mamića i ostalih zbog izvlačenja novca iz Dinama putem off shore tvrtki, a 2016. protiv njega je pokrenuta istraga zbog izvlačenja najmanje 2,9 milijuna kuna iz nekoliko tvrtki putem fiktivnih računa izdanih za neobavljene usluge na štetu državnog proračuna i to za više od 600 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretragom Stipančićevih računa, kako doznajemo, slovenska je policija otkrila da je Stipančič sa slovenskim Telekomom i još tri tvrtke, sklopio fiktivni ugovor o nabavi telekomunikacijske opreme u vrijednosti od milijun eura, a koja zapravo nikada nije postavljena.

Tvrtka Bars and Bell, osim informatičkim uslugama bavi se i nogometnim transferima te različitim vrstama nabave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo