DORH potvrdio: / Šeks nije kriv za stradavanje Srba

22.2.2011.
18:41
VOYO logo

Zaključak da potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks nije odgovoran za ratne zločine tijekom 1991. godine donešen je nakon prikupljanja obavijesti o Šeksovoj ulozi na području istočne Hrvatske početkom rata. Podaci su prikupljeni nakon navoda u izvješću Amnesty Internationala i nakon podneska udruge Inicijativa mladih za ljudska prava u kojima se Šeksa spominje u kontekstu moguće odgovornosti za stradavanje civila srpske nacionalnosti na području istočne Slavonije tijekom 1991. godine.

Dva i pol mjeseca nakon što su se pojavili ovi navodi u javnosti, županijsko državno odvjetništvo je izvijestilo kako su u međuvremenu razgovarali sa 13 osoba koje su imale saznanja o navedenim događajima te su izvršeni uvidi u spise županijskih državnih odvjetništava u Vukovaru, Osijeku i Zagrebu te u spise Vojnog tužiteljstva u Osijeku u kojima su već provođene i dalje se provode izvidne i istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti stradavanja navedenih i svih drugih civilnih osoba i pronalaska neposrednih počinitelja kao i mogućih naredbodavaca ovih kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Iz provedenih izvida i dokaznih radnji te prikupljenih podataka, dokumenata i drugih dokaza državno odvjetništvo ne nalazi osnova za daljnje postupanje, jer na temelju do sada utvrđenih činjenica i prikupljenih podataka državno odvjetništvo nema osnova za sumnju kako postoji kaznena odgovornost Vladimira Šeksa za stradavanje civilnih osoba srpske nacionalnosti na području istočne Slavonije tijekom 1991. godine'', stoji u priopćenju koje prenosi Jutarnji list.

Vezani članci:

arti-201101280405006 arti-201101180490006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo