JE LI DOŠLO DO PROPUSTA? / DORH iz medija saznao da je Banožić pušten iz bolnice: Jesu li ga uopće ispitali i gdje je njegova vozačka dozvola?

Banožić se prvi put o svemu oglasio jučer po izlasku iz bolnice. Još uvijek se ne zna ni kojom je brzinom bivši ministar vozio kada je došlo do frontalnog sudara

25.11.2023.
21:22
VOYO logo

Nakon što je uzrokovao prometnu nesreću u kojoj je poginuo vozač kombija, Mario Banožić pušten je iz bolnice na kućnu njegu, javlja RTL Danas. KBC Osijek o tome nije obavijestio policiju, potvrđeno je iz nadležne uprave.

"Ne vidim odgovornost bolnice u ovom slučaju. Naime, on nije lišen slobode, da je lišen slobode, a nalazio se na bolničkom liječenju tada bi ispred njegove sobe stajao jedan ili dva policajaca. Ukoliko nije imala uputu DORH-a ih nije morala obavijestiti da je pacijent pušten na kućno liječenje", poručio je odvjetnik Fran Olujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'otpušten sam na kućno liječenje' /

Mario Banožić se oglasio na Facebooku: 'Prvi put sam u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću'

Image
'otpušten sam na kućno liječenje' /

Mario Banožić se oglasio na Facebooku: 'Prvi put sam u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću'

Županijsko državno odvjetništvo danas nam nije odgovorilo na upit pa se ne zna je li Banožić uopće ispitan i je li mu oduzeta vozačka dozvola.

'U ovakvim slučajevima se ne oduzima vozačka dozvola'

"U ovakvim slučajevima se ne oduzima vozačka dozvola jedino ako je prije u prekršajnoj ili kaznenoj evidenciji imao nekakvih problema i postoji vjerojatnost za ponavljanje djela, onda da. On je bolestan i na kućnoj njezi je. Prije navodno nije imao problema u prometu pa nema razloga da mu se oduzima vozačka", poručio je sudski vještak za promet Goran Husinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić se prvi put o svemu oglasio jučer po izlasku iz bolnice.

"Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od ozljeda zadobivenih u nesreći", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini svjedok, vozač kamiona kojeg je Banožić pretjecao, je ispitan. Odvjetnik Olujić objašnjava zašto za Banožića nije tražen istražni zatvor.

"Kod ovakvih kaznenih djela svi važni dokazi, odnosno tragovi već su fiksirani samom činjenicom da je ŽDO provelo očevid. Sad će biti potrebno provesti prometno vještačenje. Manje je bitno kako će i u kojem trenutku okrivljenik iznositi svoju obranu", govori odvjetnik Olujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojom brzinom je vozio? 'Vještačenja su gotova, ali izvidi su tajni'

Još uvijek se ne zna ni kojom je brzinom bivši ministar vozio kada je došlo do frontalnog sudara.

"Vrlo vjerojatno su vještačenja već napravljena, ali izvidi su tajni, a oni jednostavno ne žele podatke dati u javnost. Po mojem mišljenju nema razloga da se o tome taji", dodaje Husinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za komentar smo nazvali i odvjetnicu Marija Banožića, koja slučaj nije htjela komentirati.

POGLEDAJTE VIDEO: HDZ šuti o Banožiću, on povukao punomoć za svoj mandat: 'Čini se da je to učinio nakon konzultacije s obitelji'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo