'otpušten sam na kućno liječenje' / Mario Banožić se oglasio na Facebooku: 'Prvi put sam u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želim puno uspjeha u daljnjem radu', napisao je Mario Banožić

24.11.2023.
17:46
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar Mario Banožić oglasio se na Facebooku objavom nakon što je otpušten kući iz bolnice i teške prometne nesreće u kojoj je izgubio život Goran Šarić.

"Ovim putem želim izvijestiti javnost da sam danas, nakon dva tjedna provedenih u bolnici, otpušten na kućno liječenje. Stoga sam prvi put u prigodi da se osvrnem na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila 11. studenoga 2023. godine u blizini Vinkovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život.

Želim zahvaliti zdravstvenim djelatnicima Opće županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali liječničku skrb i pomogli mi u oporavku od ozljeda zadobivenih u nesreći. Zahvalan sam također i svima koji su u ovim teškim trenucima za moju obitelj bili uz nju, napose moju suprugu i djecu, kao i brojnim prijateljima, kolegama i suradnicima koji su nam pružili podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON NESREĆE /

Banožić pušten iz bolnice: Bivši ministar dobro se oporavlja i liječenje nastavlja kod kuće

Image
NAKON NESREĆE /

Banožić pušten iz bolnice: Bivši ministar dobro se oporavlja i liječenje nastavlja kod kuće

Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra obrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom. Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države. Zahvaljujem i svojim kolegicama i kolegama, članovima Vlade, na suradnji u protekle četiri i pol godine.

Svima im želim mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu na dobrobit naših sugrađana. Obnašajući dužnost ministra obrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika. Novom potpredsjedniku Vlade i ministru obrane Ivanu Anušiću, kao i svim suradnicima u Ministarstvu obrane želim puno uspjeha u daljnjem radu", napisao je Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadobio višestruke ozljede

Podsjetimo, Banožić je 11. studenoga sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo vozač kombi vozila Goran Šarić. Zadobio je višestruke ozljede tijela, mozga, prsnog koša, ekstremiteta, pa je nakon nesreće najprije hospitaliziran u vinkovačkoj bolnici, ali je zbog težine ozljeda prevezen u osječki KBC gdje je i nastavio liječenje. 

U petak je pušten iz bolnice na kućno liječenje, a iz Ravnateljstva osječkog KBC-a ranije danas izvijestili su kako je njegovo zdravstveno stanje poboljšano i da se dobro oporavlja od zadobivenih ozljeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Banožić skrivio prometnu nesreću, premijer Andrej Plenković ga je razriješio dužnosti ministra obrane, a za novoga ministra i potpredsjednika Vlade predložio osječko- baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. studenog potvrđen u Hrvatskom saboru.

POGLEDAJTE VIDEO: HDZ šuti o Banožiću, on povukao punomoć za svoj mandat: 'Čini se da je to učinio nakon konzultacije s obitelji'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo