Don Miklenić: Vjernici neka odu na Marjan

'Vlada je do sada učinila i dobrih i loših poteza.

3.6.2012.
16:18
VOYO logo

Ivan Miklenić je prvenstveno naveo kako Vlada do sad nije ništa učinila na području povećanja industrijske i poljoprivredne proizvodnje. Prema njegovom mišljenju treba poći od resursa koje Hrvatska ima i iskorištavati ih na najbolji mogući način.

Rekao je i kako je politika uvelike uvjetovana, nije slobodna. Kao primjer naveo je proglašenje ZERP-a umjesto gospodarskog pojasa na Jadranu. Zašto je to tako on ne zna, ali je naveo iznose koje Hrvatska gubi neproglašenjem gospodarskog pojasa. ''Naše vlasti ne usuđuju se koristiti ono što međunarodno pravo omogućuje'', istaknuo je Miklenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je kako i on zamjera svećenicima koji voze luksuzne automobile, međutim, kaže kako većina svećenika živi dosta skromno. Na upit o zgradi biskupske konferencije, rekao je kako je ona poklon Hrvatskoj, piše HRT.

To što je predsjednik Ivo Josipović odbio doći na inauguraciju Nikoliću, Miklenić je nazvao dobrim potezom. Srbi su narod koji ima iste probleme kao i mi, susjedi smo i moramo imati dobre odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje o izborima u HDZ-u Miklenić je rekao kako je problem u Hrvatskoj slaba demokracija. Nosioci demokracije trebaju biti stranke. A izbori u HDZ-u su bili delegatski, a ne demokratski. Smatra kako bi se u HDZ trebali za godinu dana održati novi unutarstranački izbori po principu jedan čovjek, jedan glas. Kritizirao je i činjenicu da je u izboru za predsjednika SDP-a Zoran Milanović bio jedini kandidat.

Vjernici neka odu na Marjan

Na opasku kako to da smatra da se društvo treba demokratizirati a da se crkva ne mora, Miklenić je rekao da ne treba miješati kruške i jabuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Crkva je hijerarhijski ustrojena od vremena Isusa. Nije demokratska i neće nikada biti. No ta činjenica ne znači da će Papa donijeti i jednu odluku koja će biti loša za maloga čovjeka'', rekao je.

Govoreći o umjetnoj oplodnji, Miklenić je rekao kako je ona za Crkvu neprihvatljiva jer u tijeku postupka u jednom trenutku čovjek preuzima ulogu Boga. A Bog je taj koji je daje život i odlučuje o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovom mišljenju, homoseksualnost je stvar osobne intime, ali ako netko ima potrebu to isticati, reklamirati, onda se s tim ne može složiti. Vjernicima Splita preporučio je da u vrijeme parade odu na izlet, na Marjan, a da njih puste na miru.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo