APEL VALPOVAČKE MLJEKARE / Domaća mljekarska industrija je na koljenima: ako se nešto hitno ne poduzme prijeti urušavanje

Image

'Prije pet godina u Hrvatskoj bilo oko 25 malih mljekara, a danas ih je samo 13', opisuje situaciju Jozo Šutalo, vlasnik mljekare iz Valpova.

8.6.2017.
17:55
VOYO logo

"Domaća mljekarska industrija je na koljenima i ako se u dogledno vrijeme nešto hitno ne poduzme na tom planu, prijeti nam njezino potpuno urušavanje", upozorava Jozo Šutalo, vlasnik Male mljekare iz Valpova za Glas Slavonije. Šutalo je danas vlasnik jedine preostale privatne male mljekare u Slavoniji, koja radi s posljednjim atomima snage.

Šutalo apelira na Ministarstvo poljoprivrede da je 5 minuta do 12 da se reguliraju odnosi unutar mljekarske proizvodnje. Pritom ističe da nema ništa protiv uvoza kvalitetnih sirovina i proizvoda, ali ne i proizvoda krajnje upitne kvalitete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki problem za opstanak mljekara jest i u činjenici da hrvatska Vlada svojedobno nije imala dovoljno hrabrosti ući u zaštitu vlastite proizvodnje mlijeka, iako su zakonske mogućnosti za to postojale", objašnjava Šutalo. Izravna posljedica toga je i činjenica da domaće privatne mljekare posljednjih godina rapidno propadaju. Kaže da je do prije pet godina u Hrvatskoj bilo oko 25 malih mljekara, a danas ih je samo 13, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike