KONAČNO DOLAZI ONA PRAVA ZIMA? /

Meteorolozi najavili promjenu, a s njome i snijeg. Evo kada bi trebao padati

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U četvrtak u unutrašnjosti promjenljivo, a uz pad temperature mogla bi u gorju zalepršati i poneka pahulja snijega

4.12.2018.
20:50
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Sljedećih dana bit će većinom malo manje toplo nego početkom tjedna, na kopnu ponovno uz mjestimičan jutarnji mraz, pri čemu u srijedu uglavnom suho, na Jadranu uz često jaku buru s olujnim udarima. Od četvrtka opet promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu, ponajviše na Jadranu i područjima uz njega, a na kopnu je moguć i snijeg, posebice od potkraj subote u gorju.

Srijeda - većinom sunčano i hladnije, jaka bura

U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će sunčano, ponegdje uz jutarnju maglu. Ujutro mjestimice umjeren sjeverozapadnjak poslijepodne će oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 1 °C, a poslijepodnevna od 6 do 8 °C, piše HRT u svojoj vremenskoj prognozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u središnjoj će Hrvatskoj biti sunčanog vremena, no manje nego na istoku. Ujutro će mjestimice biti magle, a sredinom dana i poslijepodne sa zapada će se postupno naoblačiti. Najniža temperatura od -2 do 1 °C, a najviša dnevna uglavnom od 7 do 9 °C.

Nakon jutarnje magle u gorju će biti djelomice sunčano dok će na sjevernom Jadranu prijepodne prevladavati sunčano. Poslijepodne će posvuda biti oblačnije. Uz obalu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna. Temperatura u gorju ujutro oko 0 °C, danju od 5 do 8 °C, a na moru jutarnja od 8 do 10 °C, dnevna od 12 do 14 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će sunčano, uz umjerenu i jaku buru, mjestimice i uz olujne udare, zbog koje će more, osobito na otvorenome, biti umjereno valovito i valovito. Temperatura zraka ujutro unutrašnjosti od 1 do 4 °C, uz obalu od 8 do 10 °C, a danju većinom od 10 do 14 °C.

Od četvrtka promjenljivo

U četvrtak u unutrašnjosti promjenljivo, ponegdje u zapadnim predjelima uz malo kiše, a uz pad temperature mogla bi u gorju zalepršati i poneka pahulja snijega. U petak uz jugozapadnjak porast temperature, a od subote i nove oborine - u početku kiša, a s padom temperature moguće i snijeg, ponajprije u gorju.

I na Jadranu u četvrtak promjenljivo, uz mjestimičnu kišu i manji pad temperature, a nakon većinom suhog i malo toplijeg petka, nove izraženije kiše bit će u subotu. U drugom dijelu subote zapuhat će bura pa će sljedeći tjedan biti svježije, primjerenije početku prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo