zdrpi gdje možeš /

Dolaze novi porezi, a ovaj put su mete YouTuberi, Instagram zvijezde, igrači e-sporta i dobitnici igara na sreću

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Porezna uprava predstavila je ministru Zdravku Mariću ideju na nove poreze među kojima su mete igrači e-sporta, YouTuberi, Instagram zvijezde i dobitnici igara na sreću

7.10.2017.
13:45
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministar Zdravko Marić i Porezna uprava prošli tjedan održali su sastanak i predstavili ideju na nove poreze među kojima su nove mete igrači e-sporta, YouTuberi, Instagram zvijezde i dobitnici igara na sreću na internetskim stranicama koje su izvan granica Europske unije. Porezna uprava predstavila je prezentaciju s objašnjenjem da spomenuta područja nisu dobro pokrivena i očito smatraju da u tome ima dosta novca, piše Index.hr.

Turnir računalnih igra Esport nije definiran nijednim hrvatskim zakonom i udio igrača na turnirima u Hrvatskoj gotovo je zanemariv no Porezna je procjenila da se ipak treba oporezivat i ta djelatnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što se tiče zvijezda na društvenim mrežama i YouTubera provjeravat će se njihove markentiške usluge i sadržaji na kojim zarađuju. Procjena je da i taj dio nije baš pod nazorom Porezne uprave.

Najveći dio pažnje bit će pod budnim okom porezne na interentskim igrama na sreću kako bi se spriječilo nelegalni posao oglašavanja igara na sreću stranih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabavljaju i novu opremu kako bi imali pod kontrolom online trgovine na interentskim stranicama, piše Index.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo