Ipak, od glazbe ništa /

Dok se već drugi dan naveliko piju kave na terasama u Zagrebu, u Dubrovniku čekaju: 'Ne smeta nam to'

Najbitnije je da se pridržavaju propisanih mjera

2.3.2021.
18:56
VOYO logo

Drugi je dan u kojem građani uživaju na terasama, a ugostitelji ih poslužuju uz nove epidemiološke mjere s kojima su službeno upoznati tek nakon otvaranja.

Najveći problem su im decibeli, pogotovo onima koji su glasnijom glazbom za DJ pultom dizali atmosferu. 

Terase na Cvjetnom trgu vrvile su ispijačima kava i drugog dana od dozvole za rad. No, sve mora biti pod propisanim mjerama - ispred ovog kafića inače bi moglo biti 14, a sada je na raspolaganju osam stolova s razmakom od oko 3 metra.


"Poslužimo ih s pićem ali u slučaju da netko krene spajati stolove kažem da se to ipak ne smije.Primjerice, jučer je došlo veće društvo koji su se sami rasporedili na tri stola.
Bilo ih je 9", rekao je konobar Tomislav Fočić.

Dok je sunca građani se ne bune. Samo love najbolje ili prvo slobodno mjesto.

"Razmak je između stolova, na otvorenom smo, mislim da zaista nema problema", rekla je Anita Vrljić.

"Svi love stolove, borba je za stolove, traži se mjesto,ali što se tiče naguravanja, nema, sve je u redu", rekla je Vanja Gegić.

"Treba se samo paziti, to je to i neće biti problema i sunce će to sve rastjerati", rekao je Marko Gojić

Dok se gosti ne smiju usluživati u samom objektu, ondje se smije na toalet s maskom. No, ugostitelji kažu da se ne drže svi kolege uputa koje je Stožer sinoć propisao, a stanje na terenu provjeravaju Inspektori civilne zaštite, državni ispektorat i policija.

" Mislim svatko će ti oprostiti nekakav postotak dole ako idemo od oka na metražu, ali neće nitko uzet metar pa mjeriti, ali ima i kolega koji su po starom, jedno drugo na leđa", rekao je Siniša Matijević, vlasnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Situacija je da je policija prolazila u patroli, ali do sada nitko nije bio, očekujemo ih ovih dana jer treba se kontrolirati", kazao je voditelj pivnice Robert Čović.

Zveckanje metalnom žličicom na terasi - može.Glasna glazba ne može.Samo do 50 decibela.

Image
situacija se pogoršava /

Srpski epidemiolog dramatično zatražio lockdown: 'Moramo zabraniti nezaštićene kontakte inače ćemo puknuti k'o zvečka'

Image
situacija se pogoršava /

Srpski epidemiolog dramatično zatražio lockdown: 'Moramo zabraniti nezaštićene kontakte inače ćemo puknuti k'o zvečka'


Posljednja od 10 zapovijedi ugostiteljima koje je propisao Stožer - Nastupi muzičara kao i nastupi DJ-a nisu dopušteni. Mareković je primjerice imao po 100 dj-erinja na godinu - sada je na nuli.

"Ja sam ovdje često DJ i ovako i onako nismo preglasni zbog susjeda tako da ta decibelaža je apsolutno nema nikakve veze, s druge strane bilo bi bolje da DJ nosi masku pa da ipak nešto radimo i da smo prisutni nego da nismo", rekao je Robert Mareković, DJ i glazbenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugačija situacija na jugu  

No, dok se sjedi na terasi uz tihu glazbu, besplatan koncert u srcu grada.
A dok se žamor u Zagrebu sve glasnije čuje...
... Muk u Dubrovniku gdje ugostitelji čekaju da prođu iduća dva ključna tjedna jer zbog razbuktavanja korone, ispijanja kave na Stradunu nema.


"Dobro je, realna je situacija, odgodili su još dva tjedna, ne smeta nam to, uzeli smo kavu i šetamo pa što", rekao je Dubravko.

 "Do sada smo se uvjerili da je jedino mjesto gdje se mogu dobro kontrolirati mjere, a to su ugostiteljski objekti. Imate propisane razmake između stolova i stolica, ljudi se moraju toga pridržavati", rekao je Ante Vlašić, predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik.

Dok je jug na čekanju, ostatak zemlje smije uživati u jednoj od omiljenih aktivnosti... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo