KLIMATSKI NEUTRALAN KONTINENT /

Dok nam se planet guši u plastici, za Dan Zemlje u Hrvatskoj tek učimo razdvajati otpad

Zemlja nam daje hranu, a mi nju zauzvrat hranimo plastičnim vrećicama

22.4.2021.
20:20
VOYO logo

Dan je planeta Zemlje, a s obzirom na to koliko se brinemo o jedinom mjestu na kojemu možemo živjeti mogli bismo ga obilježiti i minutom šutnje. Upravo tako, kroz sve ove godine zbog nebrige i onečišćenja izumrle su brojne biljne i životinjske vrste, a mi u Hrvatskoj primjerice tek učimo razdvajati otpad. Hranu s tržnice nosimo u plastičnim vrećicama, a stare olupine ostavljamo u prirodi.

Zemlja nam daje hranu, a mi nju zauzvrat hranimo plastičnim vrećicama. Ovako to izgleda na tržnicama kad se kupuje voće i povrće, ali izgleda da nade ipak ima jer mlađi sve više koriste ekološki prihvatljivije platnene vrećice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo vidiš, ovaj je isto došao, ali ne želi da u svoju torbu stavi krumpir. Mladi ljudi dolaze s tim platnenim vrećama, a stari traže duplo! Duplo majke mi Božje. Duplo traže!", tvrdi prodavačica Petra Prepelić.

"Starija populacija traži ove plastične vrećice, a mladi nose, mlađi su puno odgovorniji", izjasnila se šrpdavačica Milica Mlinarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tržnici Kvatrić u Zagrebu vrećice je dijelio i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Referirao se i na dogovor iz Brisela o zakonu o klimi - plan je da do 2050. Europa postane klimatski neutralan kontinent, evo kako će Hrvatska pridonijeti.

Više pogledajte u prilogu Gorana Latkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo