IPAK JE MOGUĆE /

Dogodilo se i to, HDZ i SDP zajedno! 'Samo na taj način možemo nešto napraviti, drugačije ništa'

'Koalicije, trgovine, pregovora jednostavno nije bilo. Tu se radi o jednoj želji i volji za boljitkom našeg mjesta'

10.9.2019.
19:21
VOYO logo

U selu Glavice kraj Sinja HDZ i SDP udružili su snage, odakle podrijetlo vuče bivši premijer i šef SDP-a Zoran Milanović, sada predsjednički kandidat najveće oporbene stranke. Ipak, iz dvije stranke uvjeravaju kako nije riječ o koaliciji već o sklapanju "suradnje", kako ne bi morali na ponovne izbore. U Mostu u tome vide pripremu za državnu razinu.

"Od novih izbora smatram da bismo tu samo izgubili dragocjeno vrijeme i novac", priznaje Petar Ljubičić (SDP), vijećnik Mjesnog odbora Glavice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na mjesnim izborima, HDZ je osvojio četiri mjesta, Most tri, a SDP dva. S obzirom na to da nitko nije imao većinu, za predsjednika je izabran HDZ-ovac, uz jedan odlučujući glas SDP-ova vijećnika.

"Radi se o dobroj volji i zdravom razumu kolege Ljubičića koji je svojom rukom spriječio nove izbore", ističe Toni Jurić Šolto (HDZ), predsjednik Mjesnog odbora Glavice, na kojeg se nadovezao Ljubičić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koalicije, trgovine, pregovora jednostavno nije bilo. Tu se radi o jednoj želji i volji za boljitkom našeg mjesta, zašto smo se i okupili u Mjesnom odboru.  Barem bi tako trebalo biti i svi bi tako trebali razmišljati."

Iz SDP-a ističu da ne postoji nikakav sporazum s HDZ-om, već da je riječ o suradnji.

"Ja vam kažem otvoreno da su isti. Oni su isti ljudi sjedili iz SDP-a u HDZ-u, iz HDZ-a u SD-u i normalna stvar, dva ista idu dalje", govori Anka Paleško iz Glavica, a slično misli i njezina sumještanka Desanka Katić:

"Ja volim HDZ, moja mama ima 103 godine i glasovat će za HDZ. A ovo je već postalo da nije ni HDZ šta je bio, u komunizmu smo. Ne smijemo više ni pjesme pjevati, ne smijemo ništa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Mosta poručuju - ovdje je riječ o generalnoj probi za veliku koaliciju na nacionalnoj razini.

"Moramo znati da je to selo Zorana Milanovića, bivšeg premijera i aktualnog predsjedničkog kandidata, a tu su i dobri odnosi s premijerom Plenkovićem i naravno da se tu ništa nije dogodilo, i ne događa se u HDZ-u i SDP-u da ne dođe iz vrha", rekao je Mostov saborski zastupnik Miro Bulj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HDZ-a kažu - kontaktirali smo i Most, ali od njih nismo dobili nikakav odgovor.

"Želio bih da svi surađujemo, da se tako i na državnoj razini nešto napravi kako za lokalnu jedinicu, tako i za državnu. Mislim da samo zajedničkim snagama nešto možemo napraviti, drugačije ništa", naglasio je Šolto.

A ovdje se vidi da se ipak - može!

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo